Florence
Florence Badkamer 6 aug 2014

Ikea hack: deze prachtige scheidingswand is van iets heel anders gemaakt dan stenen

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Mogen we even zeggen dat we dit echt een waanzinnige Ikea Hack vinden? De prachtige wand die de badkamer scheidt van de open ruimtes in dit Amsterdamse appartement zorgt niet alleen voor privacy, maar dient ook als fraai lichtobject dat licht sfeervol door laat schijnen richting de eethoek. Hoe dat komt? Doordat er in plaats van dure stenen bijna 1000 Ikea vazen zijn gebruikt. En dankzij de twee verschillende formaten die zijn gebruikt heeft de wand een geweldig lichtelijk organisch patroon.

De transparante vazen zijn aan de binnenkant wit geschilderd en daarna in halfsteensverband op elkaar gestapeld en vastgezet met zeer sterke transparante lijm (laat je adviseren welke lijm je het best voor glas kunt gebruiken). Voor de muur zijn vazen gebruikt uit de REKTANGEL serie.

De originele wand in dit appartement werd ontworpen door Marlous van Heteren van SOLUZ en Remco Wilcke van CUBE Architecten.

www.cube-architecten.nlsoluz.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: deze prachtige scheidingswand is van iets heel anders gemaakt dan stenen
Sluiten