Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 10 feb 2017

IKEA hack: de Table Gun lamp van Philippe Starck voor een prikkie

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Je kent ongetwijfeld wel de Table Gun lamp, ontworpen door Philippe Starck voor Flos. Aan deze bijzondere lamp hangt niet alleen een bijzondere, politieke boodschap – lees daarover meer in deze Interior Icons – maar ook een behoorlijk prijskaartje. Op Brina’s World zagen we een betaalbare variant voorbijkomen die je zelf kunt maken met een simpele lamp van IKEA. En het is behoorlijk simpel! Op naar de speelgoedwinkel..

BENODIGDHEDEN

Stap 1

Haal het waterpistool uit elkaar. Als het goed is bestaat het waterpistool uit twee delen. Met een scherp mesje kun je de lijmrand in de lengte makkelijk open snijden. Verwijder de ‘loop’, zodat er een gat ontstaat. Snij eventueel het gat van de loop en de achterkant van het pistool iets groter, zodat je de twee delen straks om de lampenvoet heen kunt vouwen.

Stap 2

Spuit de twee delen van het pistool goud. Tip: leg de delen in een kartonnen doos, zodat de verf niet overal heen waait. Laat de verf drogen en spuit nogmaals een laagje over het pistool totdat het helemaal dekkend goud is.

stap 3

Zet de lamp weer in elkaar, maar dan als het ware om de lampenvoet heen. Klikken de twee delen gewoon in elkaar? Dan zit ‘ie goed. Zo niet, gebruik dan een paar druppeltjes sterke lijm.

Stap 4

Indien je de lijm hebt gebruikt: laat het eerst even goed drogen. Als laatste draai je de lamp en de lampenkap op de voet en klaar is je designer lamp!

MEER DESIGN IKEA HACKS
Met een stempel en wat zwarte verf maak je met deze hack een stijlvol bureau, geïnspireerd op de collectie van Kate Spade. En ben je ook zo’n fan van dé Nijntje lamp die niet alleen kinderkamers maar ook huizen vol design siert? Ook deze lamp kun je hacken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.brinasworld.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: de Table Gun lamp van Philippe Starck voor een prikkie
Sluiten