Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 10 sep 2014

Ikea hack: de hoogte in met je stellingkast

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Ruimtetekort, maar wel een hoog plafond? Maak gebruik van die hoogte met kasten die tot aan het plafond reiken. Deze Ikea hack laat zien hoe je van een stellingkast een dubbeldekker maakt waar je al je spullen in kwijt kunt.

BENODIGDHEDEN
• VITTSJÖ stellingkasten
• Een cirkelzaag, die geschikt is voor metaal
• Soldeerbout, -brander of -pistool
• Soldeervloeimiddel
• Handschoenen
• veiligheidsbril

STAP 1
Verwijder met een cirkelzaag de bovenste plank van de stellingkast die onderop komt te staan. Eventueel kun je andere delen van de kast ook verwijderen als je bijvoorbeeld een grotere ruimte wilt vrijmaken voor de televisie. Zorg dan wel dat je extra ondersteuning aanbrengt zodat de kast niet zijn fundering verliest en ineenstort.

STAP 2
Zorg dat je met z’n tweeën bent. Bij deze stap gaan we de kasten op elkaar plaatsen. Onze bron legt niet duidelijk uit hoe de kasten precies aan elkaar bevestigd worden, maar een manier is door middel van solderen. Vraag bij een doe-het-zelf-winkel even na wat de juiste soldeermethode is voor staal en klik hier voor een uitleg over de basistechnieken in solderen.

STAP 3
De laatste stap is om de kasten aan de wand te bevestigen voor extra stabiliteit. Dit kan gewoon met de bijgeleverde schroeven van de VITTSJÖ stellingkast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
Ikea hack: de hoogte in met je stellingkast
Sluiten