Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy juni 10, 2015

Ikea hack: boekenplank met chique uitstraling

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom is er zoiets als een Ikea hack, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Om deze boekenplanken een chique uitstraling te geven kom je met een mooie kleur spuitverf al een heel eind! Deze DIY is supersimpel en zo voor elkaar. Wanneer je naar de foto kijkt, zou je niet zeggen dat het om de welbekende Ekby boekenplanken gaat, toch?

Benodigdheden

  • Metallic gouden spuitverf
  • Fijn schuurpapier
  • Boekenplanksteun van de Ekby serie van Ikea
  • Goudkleurige schroeven
  • Eventueel houten planken als boekenplank. Maar de planken van Ikea kun je ook gebruiken!

Stap 1

Schuur de boekenplanksteun licht op met een fijn schuurpapiertje. Wanneer het oppervlak iets ruwer is, zal de verf straks beter pakken. Maak de steun na het opschuren met een borstel of doek stofvrij.

Stap 2

Verf de boekensteun met de gouden spuitverf. Begin met een dun laagje. Wanneer de eerste laag droog is spuit je er nog een keer over heen om de verf goed dekkend te maken.

Stap 3

Bevestig de boekensteunen aan de muur en leg daar een boekenplank naar keuze op. De boekenplank op de foto is gemaakt van Afrikaans mahogany, maar je kunt hier elke houtsoort voor gebruiken. Ikea verkoopt ook prima boekenplanken op maat van de steun.

Na je DIY op zoek naar wat leuke gouden accessoires?
>> 5x gave gouden accessoires

Bekijk ook deze Ikea hacks:
>> Maak van een schaal een designlamp
>> Kastje in midcentury stijl
>> Een chique ingebouwde kast

www.smittenstudioonline.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: boekenplank met chique uitstraling
Sluiten