Hannah Westra
Hannah Westra Diy 30 september 2015

IKEA hack: BESTÅ kastje in mid-century stijl

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Deze week: een tof nieuw kastje in mid-century stijl. We vinden veel meubels uit de jaren vijftig en zestig echt te gek! Maar aangezien deze meubels steeds populairder worden, hangt er ook een steeds hoger prijskaartje aan. Laat deze hack nu net de perfecte oplossing zijn voor een uniek en betaalbaar mid-century meubel. IKEA en retro gaan namelijk best goed samen! Heb je nog ergens een aantal handige, maar vrij saaie BESTÅ kastjes staan? Wij laten je zien hoe je deze omtovert tot fancy jaren zestig designkast.

Benodigdheden

  • BESTÅ basiselement (bijvoorbeeld deze)
  • MDF hout (voor de schuifdeurtjes)
  • Multiplex (als platform)
  • Metalen meubelpootjes (of een ander materiaal naar keuze)
  • plakfolie met houtprint
  • plastic rails
  • spijkers en schroeven
  • boormachine en hamer

STAP 1

Kies plakfolie in een stijl en kleur naar wens. Bevestig de plastic rails met spijkers in het BESTÅ basiselement.

STAP 2

Schroef de metalen meubelpootjes aan de multiplex plaat. Dit is vooral handig als je twee basiselementen gebruikt, zodat de plaat als een soort platform functioneert. Bevestig de plaat vervolgens met schroeven of houtlijm aan de BESTÅ basiselementen. Gebruik je maar één kastje? Dan kun je de pootjes eventueel aan het basiselement zelf bevestigen.

STAP 3

Plak het plakfolie op de vier MDF platen (schuifdeurtjes) en schuif deze voorzichtig in de rails van het kastje. Op het voorbeeld is de bovenste plank van de drie planken opengelaten. Je kunt natuurlijk ook kiezen om het hele kastje dicht te maken met schuifdeurtjes. Houd er wel rekening mee dat de vorm uiteindelijk deels afhankelijk is van het basiselement dat je kiest.

Liever een wit kastje in mid-century stijl? Check de how-to van deze retro IKEA hack.

petiteapartment.blogspot.nl

Reageer op artikel:
IKEA hack: BESTÅ kastje in mid-century stijl
Sluiten