Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 9 december 2015

IKEA hack: alternatieve kerstboom

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Heb jij geen ruimte voor een echte kerstboom dit jaar? Of heb je simpelweg geen zin in al die dennennaalden, maar wil je wel graag meegaan in de kerstsfeer? In deze IKEA hack laten we zien hoe je een alternatieve kerstboom maakt van een item uit de IVAR collectie. Het leuke aan deze kerstboom is, dat je ‘m ook na de feestdagen nog in huis kunt laten staan om op een andere manier te gebruiken. Bijvoorbeeld als moodboard of – meer praktisch – als wasrek.

BENODIGDHEDEN

  • IVAR zijsteun van IKEA
  • Touw
  • Kerstverlichting
  • Decoraties, zoals ballen en andere (zelfgemaakte) ornamenten
  • Punaises

Stap 1

De zijsteun gebruik je als frame. Anders dan op het voorbeeld zit er echter een balk in het midden van het frame. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de balk wel te plaatsen, maar wij adviseren je om voor een mooi resultaat alleen het frame in elkaar te zetten.

Stap 2

Span het touw als een ladder in het frame. Bevestig het touw aan de latten met een punaise.

Stap 3

Nu is het tijd om je alternatieve kerstboom te versieren. Hang de decoraties in de vorm van een kerstboom en versier het frame met kerstverlichting. Als decoraties kun je natuurlijk ballen ophangen of – zoals in het voorbeeld – onderzetters voorzien van een leuke print. Maar het is ook heel leuk om polaroid foto’s op te hangen. Zo maak je de boom extra persoonlijk en dit kun je ook na de feestdagen nog laten staan.

Benieuwd naar meer alternatieven voor de echte kerstboom? Versier de woonkamer met een kerstboom aan de muur!

www.ikea.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: alternatieve kerstboom
Sluiten