Hannah Westra
Hannah Westra Diy 2 dec 2015

IKEA hack: 6 creatieve ideeën voor het bekende LACK tafeltje

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

De LACK. Wie kent ‘m niet? Het bekende vierkante lage tafeltje van IKEA. Gezien de prijs (nog geen tientje) is deze klassieker het ideale meubelstuk voor bijvoorbeeld de studentenkamer, al is het ding ook in een normaal huishouden best handig als bijzettafel voor je favoriete koffietafelboeken. Maar goed, deze IKEA hack zou geen hack zijn als we dat enigszins saaie tafeltje gewoon zo laten. En aangezien je er genoeg mee kunt doen, delen we deze keer zes ideeën om de LACK op te leuken of het tafeltje een totaal nieuwe functie te geven. Uiteraard allemaal low-budget, want daar houden we van. Let’s hack the LACK!

Bron: Apartment Therapy

1. Kookeiland

Benodigdheden

  • 2x LACK tafeltjes, kleur naar keuze
  • Een stuk hout

Doen
Plaats twee LACK tafels op elkaar en maak de poten van het bovenste tafeltje vast aan het onderste tafelblad met sterke lijm. Gebruik een stuk hout dat net iets groter is dan het tafelblad van de LACK en lijm deze vast op de bovenkant van de gestapelde tafeltjes. Maak eventueel af met een lak om vlekken op het hout te voorkomen.

Bron: Simplylkj

2. Mooie koffietafel met tafelblad van hout

Benodigdheden

  • 1x LACK tafel
  • Planken hout / laminaat of plakhout

Doen
Heel simpel: maak planken hout vast met spijkers of schroeven en lak ze af met transparante of donkere lak. Met laminaat of plakhout is deze hack nog makkelijker: dan hoef je de planken alleen maar vast te plakken met dubbelzijdig tape of lijm. Bevestig eventueel wieltjes onder de poten.

3. Hoge open plankenkast

Benodigdheden

  • 4x LACK tafel
  • houtverbinding

Doen
Zet de LACK tafels in elkaar, maar laat bij drie van de vier tafeltjes één poot weg. Plaats een tafeltje per keer op de tafel eronder en maak de poten met sterke lijm vast een het tafelblad. Maak de poten aan de achterkant voor extra stevigheid vast met een houtverbinding.

4. Van tafeltje naar wandplank

Benodigdheden

  • 1x LACK tafel

Doen
Ideaal als je geen ruimte meer hebt voor een tafeltje, maar genoeg plek over hebt op de muur. Dan tover je het tafeltje namelijk makkelijk om tot wandplanken! In plaats van de poten onder het tafeltje te bevestigen, maak je ze vast op het tafeltje. Dit kan met lijm, maar voor extra stevigheid is het slim om ook houtverbindingen en schroeven te gebruiken.

5. Voor de kids

Benodigdheden

  • 1x LACK tafel
  • Krijtbordverf

Doen
Té leuk, zo’n krijtbordtafel waar de kinderen zich volledig op kunnen uitleven! Schuur het tafelblad van de LACK op en ga eroverheen met krijtbordverf. In principe ben je dan al klaar, maar je kunt ook net als deze slimme DIY’er een gat in het midden maken met plek voor een bakje voor de krijtjes.

6. Een verhoogde LACK kruidenbak

Ideaal voor binnen én voor buiten, deze verhoogde kruidenbak. Benieuwd hoe je hem met een LACK tafeltje maakt? Bekijk het volledige stappenplan hier.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
IKEA hack: 6 creatieve ideeën voor het bekende LACK tafeltje
Sluiten