admin
admin Meubels & accessoires 11 jun 2014

IKEA hack: 4 manieren om een goedkope kast duurder te laten lijken

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. 

Wie kent de PAX-kasten van de Ikea nou niet? Lekker basic, handig én cheap. De ideale basis dus voor een hack. Laat je inspireren door deze 4 hacks en maak van jouw muurbloempje een diva.

1. Planken | voor meer opbergruimte en een chiquere look kun je de kast op een verhoging plaatsen en aan de zijkant extra planken toevoegen. Om het optimale uit dit resultaat te halen, verf je de deuren in een luxueuze kleur.

2. Lijstwerk | plaats lijstwerk op de deuren van je PAX-kast voor meer structuur en glamour. Verf deze over in een donkere kleur en voeg als finishing touch vintage knoppen toe.

3. Spiegels | plaats een langwerpige spiegel tegen de deuren of ga voor meerdere vierkante varianten. Als je ‘m extra chique wilt maken, kun je ook spiegels op een aparte manier uitsnijden. Geeft je kast niet alleen een boost, maar laat je ruimte ook nog eens groter lijken.

4. Structuur | met een likje verf geef je je kast gemakkelijk een nieuw uiterlijk, maar ook met stof kun je dit effect creëren. Door de kast te stofferen krijg je een heel eigen en gepersonaliseerde kast.

Heb je de smaak te pakken? Kijk hier voor meer IKEA hacks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.apartmenttherapy.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: 4 manieren om een goedkope kast duurder te laten lijken
Sluiten