Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 9 sep 2015

Ikea hack: 3x inspiratie voor het MANDAL hoofdbord

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Deze week laten we je voorbeelden zien voor het gebruiken van het MANDAL hoofdbord. Het hoofdbord hoeft namelijk niet persé achter het bed geschroefd te worden! Zo kun je er een hele wand mee bekleden, het bord gebruiken als kapstok óf als opbergplek voor speelgoed. Ideeën genoeg!

1. Opgeruimd (en gesorteerd) staat netjes!

De MANDAL is superhandig voor het sorteren van de Lego blokjes of kralen in de kinderkamer. Hang een MANDAL hoofdbord aan de muur, bevestig haakjes aan opbergbakken en hang ze op aan de plankjes. Easy! Bekijk hier meer budget-tips voor een opgeruimde kinderkamer.

2. Kapstok en spiegel in één

Met een MANDAL hoofdbord, een STAVE spiegel en wat NORRBYN knoppen kom je bij deze Ikea hack al een heel eind! Bekijk ook eens deze tips voor handigheidjes in de hal.

3. Een hele muur vol

Oké, een MANDAL ziet er sowieso te gek uit achter het bed, maar hoe leuk is het om een hele muur vol te hangen met meerdere hoofdborden? Laat wat plankjes in verschillende groottes zagen (er zitten er sowieso al zes in het pakket) en zet je mooiste spulletjes op de planken.

Toch echt op zoek naar een bijzonder hoofdbord? Wij zetten de leukste varianten voor jou op een rijtje:

Reageer op artikel:
Ikea hack: 3x inspiratie voor het MANDAL hoofdbord
Sluiten