Maud van Dijck
Maud van Dijck Shopping 18 jan 2022

IKEA komt met FLAMTRÄD: een collectie van 3D-geprinte (!) woondecoratie

Natuurlijk doet IKEA ook mee aan de 3D-trend. IKEA maakt een 3D-collectie die in massa geproduceerd wordt zodat iedereen mogelijkheid heeft tot een toffe FLAMTRÄD woonaccessoire. FLAMTRÄD is voor nu alleen nog op de Duitse IKEA site te verkrijgen waardoor wij als buren dus geluk hebben!

Hopelijk wordt de collectie een grote hit en zien we hem ook snel in onze eigen IKEA verschijnen.

IKEA lanceert 3D-collectie FLAMTRÄD

ikea https://www.ikea.com/de/de/p/flamtraed-wanddekoration-hand-weiss-haengend-50531228/
Bron: IKEA

Wat kom je tegen in de FLAMTRÄD collectie? Het zijn geometrische latwerken decoraties in de vormen van handen of hoofd (verkrijgbaar in zwart of wit). Naast accessoires voor op tafel zijn er ook wat toffe exemplaren die je aan de muur hangt. Aan de wanddecoratie hierboven kan je bijvoorbeeld ook leuk je sieraden hangen.

Naast deze uitgestrekte handen heb je ook leuke ‘thumbs up’ en ‘fingers crossed’ handen om op een dressoir of bijzettafeltje te zetten. Of kies voor een tof hoofd waar je ook leuk je koptelefoon aan op hangt.

De prijzen van de verschillende FLAMTRÄD items liggen tussen de €29,99 en €49,99. Met zulke prijzen zijn de 3D geprinte items weliswaar voor iedereen te verkrijgen.

Volgens 3DPrint.com is dit nog niet de gehele collectie. Er zouden zo nog meer IKEA accessoires eind januari op de site komen. Wacht dus nog even af als je nog niet iets ertussen ziet dat je echt wilt hebben. Wie weet zit er dadelijk wel een eyecatcher voor jouw huis bij!

Dit is de toekomst: dit duurzame huis is geprint met een 3D-printer

Het is nog maar het begin

Daarom verwachten we ook dat IKEA de collectie van FLAMTRÄD hoe dan ook naar andere landen wil brengen. Het lijkt erop dat meer 3D-printen een voor de hand liggende stap is voor IKEA. 3D-printen is duurzaam en daar werkt IKEA naar toe. Zo zag je vorig jaar ook al verschillende duurzame collecties en de Circular Hub. Naast decoraties is IKEA daarom ook volop bezig met plannen om andere 3D-items te produceren.

Zo hebben ze bijvoorbeeld ideeën voor praktische items zoals pennenhouders of handvaten, maar ook plannen om 3D-tools te maken waarmee ze hun meubels makkelijk aanpassen. Hiermee worden IKEA klassiekers ook toegankelijker voor bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke handicap. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat IKEA nog meer in petto heeft.

Het is ook wel een contrast met de nieuwe lentecollectie van IKEA waar juist weer de nadruk op ambachtelijke items ligt in vergelijking met deze 3D-geprinte collectie. Over deze lentecollectie lees je hieronder meer.

De lentecollectie van IKEA komt met prachtige ambachtelijke items

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
IKEA komt met FLAMTRÄD: een collectie van 3D-geprinte (!) woondecoratie
Sluiten