Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Design 9 jul 2018

5.. 4.. 3.. 2.. 1.. IKEA en NASA lanceren een heuse ruimtecollectie

Op een dag zal een retourtje naar Mars vast werkelijkheid zijn. Tot die tijd heeft IKEA iets cools bedacht. Een collectie geïnspireerd op de ruimte in samenwerking met niemand anders dan NASA. Say what?! Er zit helaas geen ruimteschip bij, maar futuristisch is het wel.

De RUIMTID collectie is verdeeld in vier deelprojecten met de thema’s tijd, ruimte, water en lucht. De focus ligt op het bieden van oplossingen voor kleine stedelijke ruimtes. Heel handig dus voor Tiny Houses! Denk aan dingen zoals een luchtreiniger, een op blokken gebaseerd meubelsysteem, een kleine binnentuin en verschillende verlichtingsoplossingen.

Inspiratie uit een cel

Een samenwerking tussen het populaire Zweeds warenhuis en NASA kan bijna niets anders dan toffe tech woonspullen opleveren. Een van de vijf designers, Siri Skillgate heeft voor inspiratie zelfs een tijdje in een Japans capsulehotel geslapen.

Dit hoteltype komt vooral voor in Japan en is eigenlijk een soort cel! De ‘vloer’ bestaat uit een matras en heeft vaak een televisie, radio, wekker, leeslamp, en airconditioning. Veel meer past er ook niet in…

Ready for take-off

Geen ruimteschip dus, maar wel heel veel andere toffe spullen. Zoals objecten die tijdelijk van kleur veranderen en meubels die elk jaar verkleuren. Dat is vooral handig als je graag de kleur van je interieur veranderd. Anders is het niet bepaald praktisch.

Ook heel tof zijn de houten palen die je met verbindingstukjes aan elkaar verbindt. Je kan er bijvoorbeeld een kast, tafel, bank en bed van maken. Meer privacy nodig in huis, maar te weinig kamers? Met de houten palen kan je zelfs een kamer binnen en kamer maken!

Nieuwe collectie Ikea en Nasa
Nieuwe collectie Ikea en Nasa

Nog meer spannende samenwerkingen

Ikea kondigde ook een aantal andere samenwerkingen aan waaronder een collectie met designer Virgil Abloh, dé nieuwe artistic director van de Louis Vuitton mannencollectie. De jonge ontwerper werd door Time uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste mensen van 2018.

Dus dat zal vast een hoop moois opleveren, maar nu eerst wachten op de ruimtecollectie. Het duurt nog wel even, want de eerste items worden pas in 2020 gelanceerd. Wij zijn in ieder geval erg nieuwsgierig naar de IKEA en NASA samenwerking!

Meer IKEA?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5.. 4.. 3.. 2.. 1.. IKEA en NASA lanceren een heuse ruimtecollectie
Sluiten