Merve Ozturk
Merve Ozturk Nieuws 22 dec 2020

Wat goed: IKEA en Leger des Heils werken samen aan huisvesting daklozen

In een tijd waarin iedereen gedwongen thuis moet blijven om verspreiding van het coronavirus te beperken, is het belang van een veilig thuis groter dan ooit. En daar stropen IKEA en Leger des Heils hun mouwen voor op. De twee gaan namelijk een langetermijnsamenwerking aan om een thuis te creëren voor daklozen in Nederland.

Dat doen ze niet zomaar, Nederland telt op dit moment ruim veertigduizend daklozen. IKEA gaat wel 250 huurwoningen inrichten voor cliënten van het Leger des Heils die voor het eerst weer op eigen benen staan en vaak kale huurwoningen bewonen.

IKEA en Leger des Heils werken samen aan huisvesting daklozen

IKEA en Leger des Heils
Bron: Goed Folk

Dat is nog niet alles, ook doet het bedrijf een donatie aan het impactfonds Woonvermogen (een stichting verbonden aan het Leger des Heils). Hierdoor worden er weer nieuwe woonplekken voor daklozen gebouwd. Dat is noodzakelijk, want het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar verdubbeld.

Vooral in deze gekke tijd willen we allemaal het liefst in ons huis zijn, waarom? Omdat we daar veilig zijn. Een huis is een basisbehoefte voor iedereen. Dankzij deze ingerichte woningen krijgen mensen vanuit de maatschappelijke opvang of een beschermde woonvoorziening een eigen plek.

Verantwoordelijkheid

We weten allemaal dat de IKEA staat voor een betaalbaar, duurzaam en fijn leven. De samenwerking met het Leger des Heils past dan ook perfect bij IKEA’s duurzame en sociale ambities van de wereldwijde People & Planet Positive strategie.

IKEA gelooft de verantwoordelijkheid en mogelijkheid te hebben om positieve verandering te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Dat zal zeker, eerder in maart maakte Ingka Group (de grootste franchisenemer van het merk IKEA), bekend 26 miljoen euro beschikbaar te stellen voor directe noodhulp in de dertig landen waar het bedrijf actief is.

Meer nieuws over de IKEA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat goed: IKEA en Leger des Heils werken samen aan huisvesting daklozen
Sluiten