Frederique Rekers
Frederique Rekers Shopping 8 apr 2021

OMG: IKEA komt met een KLIPPAN bankhoes gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken

In Europa worden ongeveer 500 miljoen spijkerbroeken per jaar verkocht. Elke Europeaan heeft minimaal twee spijkerbroeken die niet worden gedragen. Hier wordt nog niet eens één procent van hergebruikt. Tijd voor actie dus en dat vindt IKEA ook. IKEA introduceert samen met MUD jeans een duurzame KLIPPAN bankhoes.

And guess what: hij is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, wij laten hem aan jullie zien.

Duurzame KLIPPAN bankhoes

Iedereen kent de iconische KLIPPAN bank van de IKEA wel. Je kan hoezen kopen voor de bank en er kan weer nieuw leven worden ingeblazen met een nieuwe hoes. IKEA heeft al vaker benoemd dat ze duurzaam consumeren gemakkelijker en betaalbaarder willen maken.

Daar laten ze geen gras over groeien met hun nieuwe KLIPPAN bankhoes gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. De duurzame KLIPPAN bankhoes is verkrijgbaar vanaf mei 2021 in alle Nederlandse IKEA winkels.

Duurzame KLIPPAN bankhoes
Bron: IKEA

De bankhoes van spijkerbroeken

De hoezen bestaan voor 40% uit gerecyclede spijkerbroeken en voor 60% uit duurzaam katoen. Door de stiksels en klassieke broekzakken op de hoes, krijgt de bank een stoere, industriële uitstraling.

Voor de hoezen worden in totaal meer dan 16000 gerecyclede spijkerbroeken gebruikt. Per hoes zijn dit er ongeveer twee. De KLIPPAN bankhoes is te bestellen in het lichtblauw en donkerblauw.

De gerecyclede vezels worden gemengd met duurzaam katoen en samen tot garen gesponnen en geweven. Elke KLIPPAN bankhoes bespaart zo’n 27000 (!) liter water én elke hoes heeft een 67% lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaard in de industrie.

Wow, waar een duurzame bankhoes allemaal wel niet goed voor is. Dat is een heel erg duurzaam interieur voor weinig geld want de KLIPPAN bankhoes is te koop voor €99,-.

Nieuwe IKEA collectie! Betaalbare en functionele kunst voor in huis met IKEA Art Collectie

Ook leuk: als je twee oude spijkerbroeken bij de IKEA inlevert krijg je 10% korting op de hoes, daar is nog eens goed over nagedacht. Zo krijgen zoveel mogelijk spijkerbroeken een nieuw leven.

KLIPPAN bankhoes
Bron: IKEA

Duurzaam samenwerken

MUD jeans wil haar industrie radicaal veranderen door jeans te produceren van gerecycled denim zodat er een wereld kan ontstaan waar afval niet bestaat. Dit is ook het streven van IKEA.

Ze bundelen hun krachten samen: MUD jeans recyclet de spijkerbroeken en IKEA zorgt voor een productie op grote schaal. IKEA wil in 2030 volledig circulair en klimaatpositief zijn en hiermee zetten ze een goede stap in de juiste richting.

Yes: de nieuwe IKEA-collectie bestaat uit veel natuurlijke materialen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA

Reageer op artikel:
OMG: IKEA komt met een KLIPPAN bankhoes gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken
Sluiten