Jaime Andreas
Jaime Andreas Shopping 15 apr 2020

Onwijs tof: IKEA lanceert mooie milieuvriendelijke collectie

Onze favoriete meubelzaak IKEA lanceert een mega milieuvriendelijke collectie gemaakt van gerecycled polyester met oceaanplastic. Niet alleen zien de items uit deze collectie er onwijs leuk uit; het is ook nog eens voor een goed doel.

Onze oceanen zitten namelijk vol met rotzooi en daar moeten we met z’n allen iets aan doen. IKEA draagt zijn steentje bij met deze schattige limited edition collectie. En de collectie ‘Musselblomma‘ is oprecht leuk; dat zeggen we niet alleen omdat ze een goede daad verrichten.

IKEA collectie
Bron: IKEA

Een vrolijke milieuvriendelijke collectie van IKEA

De nieuwe collectie is niet alleen gemaakt met oceaanplastic; de patronen en kleuren zijn ook nog eens geïnspireerd op de zee. Voor de collectie wordt er gebruik gemaakt van vrolijke lente-achtige kleurtjes die ieder interieur een beetje opgewekter maken.

Het is een kleine limited edition collectie die bestaat uit een hippe tas, twee schattige kussenslopen en een tof tafelkleed.

kussens buiten op bankje
Bron: IKEA

Wij werden direct verliefd op de kussenslopen. De kussenslopen hebben namelijk twee totaal verschillende kanten waardoor je leuk kan afwisselen. De patronen zijn speels en verfrissend, helemaal in combinatie met die zachte vrolijke kleuren.

tafelkleed ikea collectie
Bron: IKEA

Alles past natuurlijk bij elkaar, dus de kussens en het tafelkleed matchen perfect. Dit is leuk om buiten voor een gezellige barbecue te gebruiken, maar de items zijn geschikt voor binnen en buiten.

IKEA tas
Bron: IKEA

De tas is vooral een leuk hebbedingetje en springt perfect in op milieuvriendelijkheid. Het plastic in de oceanen is een groot probleem en om dat een beetje te verminderen, is het een goed idee boodschappen te doen met zo’n hippe shopper in plaats van een plastic tasje. Met deze gezellige tas van de IKEA willen wij wel boodschappen doen.

Deze limited edition collectie is vanaf april 2020 verkrijgbaar. De IKEA-winkels zijn voorlopig nog gesloten, dus de collectie is alleen online verkrijgbaar.

Nog meer zin om te shoppen?

De mooiste tafelkleden voor de Week Zonder Vlees (en Pasen!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onwijs tof: IKEA lanceert mooie milieuvriendelijke collectie
Sluiten