Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Shopping 12 mrt 2019

De nieuwe IKEA collectie staat volledig in het teken van duurzaamheid

Oh yes, de nieuwe IKEA collectie is gelanceerd! En het is er weer eentje om u tegen te zeggen. In de reeks nieuwe producten, waarvan het grootste deel al in de winkels ligt, vormen duurzame en natuurlijke materialen de focus.

Dat IKEA mee op de duurzaamheidskar springt, kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen. De ontwerpers kozen er dit seizoen bewust voor om duurzame materialen te combineren met hun tijdloos design. Het resultaat is een frisse collectie die op de Roomed-redactie alvast erg in de smaak valt.

De duurzame IKEA collectie van voorjaar 2019

Verwacht neutrale, aardse tinten en kwaliteitsvol textiel. De collectie berust op oude tradities, maar uiteraard met een eigentijds IKEA-randje. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze natuurlijk ogende BUSKBO stoel van rotan? ZO. MOOI!

Ook in de slaapkamer staan de duurzame materialen erg mooi, bijvoorbeeld met het metalen SAGSTUA bedframe dat tegelijk stoer en romantisch staat.

In het textiel zien we veel blauw terugkomen in de beddensets, keukenhanddoeken en tapijten.

Waar wij misschien nog het meest fan van zijn, is de mooie verlichting. De KNIXHULT staanlampen zijn gemaakt van bamboe en geven een ruimte meteen een warme en gezellige look.

De leukste lamp voor de kinderkamer vinden we de TROLLBO. Deze pastelgroene hanglamp is gebaseerd op een circustent en staat zowel mooi in jongens- als in meisjeskamers.

De collectie heeft nog veel meer te bieden, zoals leuk servies, een prachtig wiegje en handige badkamermeubels.

Leuk weetje: ook in de Swedish food shop doen de producten mee met de duurzaamheidstrend. Vanaf april kan je daar een volledig plantaardige variant van de befaamde IKEA hotdog kopen, zodat je hem voortaan ook thuis kan bereiden (en serveren op zo’n leuk blauw bordje natuurlijk). Welke items zijn jouw favoriet?

Meer IKEA inspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe IKEA collectie staat volledig in het teken van duurzaamheid
Sluiten