Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Finds 7 aug 2020

Wow: de nieuwe IKEA-collectie is spannend, maar niet voor elk interieur

Felle kleuren, drukke patronen en bijzondere weeftechnieken. De nieuwe IKEA-collectie van augustus 2020 is er eentje die we niet verwacht hadden, maar waar we stiekem wel dol op zijn. De collectie is wat gewaagder dan wat je normaal van IKEA zou verwachten, en dat heeft z’n charme. We delen de eerste beelden van SAMMANKOPPLA met je.

Deze nieuwe IKEA-collectie is gemaakt in samenwerking met Thaise modeontwerpers Greyhound Original. De inspiratiebron van de collectie is dan ook het straatleven. Een plek waar alles mogelijk is en waar imperfectie júist perfect kan zijn, aldus IKEA. De mensen achter Greyhound Original vinden dat het leven simpel moet zijn, maar nooit saai. Net zoals hun designs: “basic met een creatieve twist”.

ikea collectie augustus 2020
Bron: IKEA

Straatleven centraal in de nieuwe IKEA-collectie

Het straatleven als inspiratiebron zie je onder andere terug in de driehoekige kussens. In Aziatische landen worden deze kussens vaak gebruikt op het strand of op een locale markt om tegenaan te leunen.

Wat we verder veel terugzien zijn gewaagde patronen. Het Houndstooth-patroon voert hierbij de boventoon. Dit patroon is een traditionele Thaise weeftechniek, en is in de nieuwe IKEA-collectie onder andere terug te vinden op de stoere tassen en vloerkleden. Ook leuk om te weten: het grote vloerkleed wat je op de foto hierboven ziet, zijn geïnspireerd op het stedelijke landschap van Bangkok.

ikea collectie augustus 2020
Bron: IKEA

Het opvallendste item uit de nieuwe IKEA-collectie is de stoelovertrek. In deze trui zitten zakken, zodat je nooit meer je afstandsbediening kwijt raakt. Eerlijk is eerlijk, dat klinkt best handig. Maar aan de streetstyle-look van deze nieuwe collectie moeten we nog wel even wennen.

ikea collectie augustus 2020
Bron: IKEA

Nog iets waar we even aan moeten wennen – maar wat we eigenlijk best wel tof vinden – zijn de lampen. Deze lampen lijken op oude plastic flessen, waardoor je interieur een industriële, duurzame look krijgt. Het licht wat door deze lampen heen schijnt vinden we op alle foto’s heel zacht ogen. We zijn dan ook erg benieuwd hoe ze in er in real life uitzien.

Meer nieuws over IKEA (inclusief toffe IKEA-hacks) lees je in deze artikelen op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wow: de nieuwe IKEA-collectie is spannend, maar niet voor elk interieur
Sluiten