Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Nieuws 7 dec 2020

Droevig: de IKEA catalogus wordt niet meer gedrukt(maar er komt wel een IKEA boek!)

Het is over en uit met de IKEA catalogus. Na 70 jaar stopt de Zweedse woongigant met het uitgeven van de jaarlijkse catalogus. Het nieuws komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen, aangezien de catalogus vorig jaar al niet meer door de brievenbus viel.

Maar toen we dit nieuws in onze mailbox kregen moesten we op de Roomed-redactie toch even slikken. Het einde van een tijdperk!

Geen IKEA-catalogus meer

Vorig jaar schreven we al over de beslissing van IKEA Nederland om de catalogus niet meer op te sturen. Tot dat jaar kregen IKEA family members de catalogus altijd gratis in hun brievenbus.

In plaats daarvan was de catalogus online te bekijken. Dit jaar was er zelfs een wandelende catalogus. Wilde je toch graag de papieren versie in je handen hebben? Dan kon je ‘m komen ophalen in de winkel, maar ook dat kan vanaf nu dus niet meer.

Hoe jammer we het ook vinden, we staan wel volledig achter de keuze van IKEA. Een online catalogus is uiteraard veel duurzamer, aangezien je er geen papier voor nodig hebt.

IKEA boek

Als eerbetoon aan de catalogus verschijnt in het najaar van 2021 een boek vol met IKEA wooninspiratie en kennis. Daar is op dit moment nog niet meer over bekend, maar we staan vooraan in de rij om dat boek te bemachtigen. We houden je op de hoogte.

Wil je de laatste IKEA-catalogus nog een keer bekijken? Dat kan hier.

Meer IKEA op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droevig: de IKEA catalogus wordt niet meer gedrukt(maar er komt wel een IKEA boek!)
Sluiten