Terug in de tijd: dít was de IKEA-catalogus cover in jouw geboortejaar

Leuk leuk leuk – afgelopen week werden we getipt over het online IKEA museum. Een website waar je álle IKEA catalogussen van de afgelopen jaren kunt bekijken. Van de IKEA catalogus 2021 tot en met de vintage catalogi waar jouw ouders misschien wel in bladerden. Hoeveel herken jij er nog?

In de loop der jaren heeft IKEA meer dan 70 verschillende jaarcatalogussen uitgebracht. Yes, dat lees je goed. Meer dan 70! Al sinds 1950 komt er elk jaar een nieuwe catalogus uit – en stiekem is het héél leuk om terug te kijken naar al die verschillende covers.

Als je de covers op chronologische volgorde zet, zie je bijvoorbeeld dat IKEA halverwege de jaren 60 het roer helemaal omgooide en begon te experimenteren met veel zwart op de cover. Eind jaren ’70 kwamen de bekende grote IKEA-letters op de cover (maar van 1983 tot 1994 wordt er ineens een andere lettertype gebruikt).

Ikea catalogus 1985
Bron: IKEA

De IKEA-cover in jouw geboortejaar

Grappig om eens te kijken: komt de stijl die op de cover van jouw geboortejaar staat een beetje overeen met de woonstijl die jij in je huis hebt? Of kan je je veel beter identificeren met andere jaartallen? En welke cover trekt meteen jouw aandacht? Zo veel vragen, we zijn enorm benieuwd.

IKEA catalogus 1981
Bron: IKEA Museum
IKEA 1992
Bron: IKEA Museum

Meer van dit soort nostalgische beelden zien? We verwijzen je graag door naar het online IKEA museum waar je alle verschillende covers vanaf 1950 kunt bekijken. En yes, je kunt zelfs door alle catalogussen bladeren. Zó leuk om verschillende jaartallen met elkaar te vergelijken.

De catalogussen zijn jammer genoeg wel in het Zweeds – maar vooruit, daar kijken we wel doorheen. Je kunt alle catalogi bekijken in het IKEA museum.

Meer IKEA op Roomed vind je hier:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Terug in de tijd: dít was de IKEA-catalogus cover in jouw geboortejaar
Sluiten