Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 29 okt 2020

5 tips uit de IKEA catalogus voor een betaalbaar interieur

Het Zweedse woonwarenhuis is normaal gesproken bij veel mensen al favoriet om hun betaalbare maar mooie meubels en andere interieuritems. In de catalogus voor 2021 deelt IKEA ook nog eens extra tips voor een betaalbaar en stijlvol interieur. In de nieuwe catalogus word je op je wenken bediend als je inspiratie zoekt om meer uit je woning én je loonstrookje te halen.

5 tips uit de IKEA catalogus 2021 voor een betaalbaar interieur.

Van wit naar wauw

IKEA raadt in de catalogus van 2021 aan om je huis in de basis neutraal te houden. Je interieur kan je dan namelijk makkelijk en betaalbaar updaten met niets anders dan textiel en accessoires. Ben je op je interieur uitgekeken? Dan kan je de kussens, plaids en accessoires voor niet te veel geld vervangen voor nieuwe kleuren en nieuwe printjes. Veel betaalbaarder dan een nieuwe bank of een pot verf om de muur opnieuw te verven!

Het hoofdbord aan je voeten

Een innovatieve tip van IKEA: plaats je hoofdframe aan je voeteneinde om zo een betaalbare en makkelijke room divider te hebben. Handig als je bijvoorbeeld door al het thuiswerken behoefte hebt aan een bureau in je slaapkamer. Met deze tip zorg je ervoor dat de scheiding tussen werk en privé in stand blijft. Het MALM bed is bijvoorbeeld met €289 sowieso al een koopje. Daar krijg je namelijk ook nog eens twee bedlades bij (opbergruimte!).

Betaalbaar je eigen kledingkast samenstellen

Stiekem (oké, niet zo stiekem) hebben we allemaal de droom om onze eigen PAX kast van IKEA samen te stellen. Ooit zullen we een PAX kledingkast hebben met alles erop en eraan (hallo kledingkastverlichting en lade voor je sierraden en horloges). Tot die tijd zijn we op zoek naar een betaalbare kast. In de IKEA catalogus komen we erachter dat we dan alsnog onze eigen kledingkast kunnen samenstellen.

Lees ook: Een stappenplan om dat geweldige – maar dure – meubel of interieuritem te kunnen kopen

Door kledingroedes en planken aan een lege muur te bevestigen kan je zo goedkoop een kast creëeren. Vul je kledingkastinrichting aan met opbergdozen en -tassen voor een opgeruimd geheel. Maar we begrijpen het ook als je liever geen open kast hebt. Ga in plaats van deuren voor een gordijn. Dé manier volgens IKEA om alles uit je budget en ruimte te halen.

Genoeg opbergruimte

Een klein budget en klein huis betekenen niet dat je hoeft in te leveren op opbergruimte. Planken scoor je bijvoorbeeld al voor €9.95 per stuk. Hang ze hoog op voor de nodige opbergruimte én vloerruimte. Een andere betaalbare manier om meer opbergruimte te creëeren is een ladeblok op wielen die je onder de eettafel kunt zetten als je werkt. Aan het einde van de werkdag ruim je al je werkspullen hierin op en rij je ‘m uit het zicht.

IKEA kunstwerk DIY

Deze goedkope DIY van IKEA konden we je ook niet onthouden. Heb je een mooi stuk stof met een patroon gevonden? Span deze over een MDF plaat (een tientje bij de bouwmarkt) en je hebt zelf een simpel en goedkoop kunstwerkje gecreëerd. Ga voor kleur als de rest van de ruimte neutraal is of kies voor kleuren die al in de ruimte voorkomen om één geheel te creëeren.

Benieuwd naar de hele IKEA catalogus van 2021? Tegenwoordig kun je deze rustig op je gemak online doorbladeren.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips uit de IKEA catalogus voor een betaalbaar interieur
Sluiten