Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 10 aug 2020

Zó maak je een super simpele ijskoffie (+ mooie glazen om uit te drinken)

Zodra het kwik boven de 25 graden stijgt, kan je ons niet meer blij maken met een dampende bak koffie. Nee, dan kiezen we veel liever voor een frisse ijskoffie. Net zo veel cafeïne, maar een stuk verkoelender. Daarom geven we vandaag het simpelste recept van goedkope ijskoffie, en delen we mooie longdrinkglazen om ‘m uit te drinken.

Het oog wil immers ook wat. Dit heb je nodig voor 1 glas ijskoffie:

  • (sterke) koffie, ongeveer 120 ml
  • 120 ml (plantaardige) melk
  • Suiker/zoetstof, zoveel als je zelf lekker vindt
  • IJsblokjes

Zo maak je een simpele ijskoffie

Het recept van deze ijskoffie is hartstikke simpel. Je mixt de ingrediënten, en serveert het is een mooi long drink glas. Wij gebruiken altijd warme koffie, maar je kunt er ook voor kiezen om cold brewed coffee te maken. Hoe je dat doet, laat onze collega’s van Culy aan je zien.

Wil je jouw ijskoffie het liefste met een smaakje? Je kunt ‘m helemaal naar jouw wens maken door een schepje honing, karamelsiroop of wat kaneelpoeder door je drankje heen te roeren. Of maak er een cocktail van, en gooi er een scheutje likeur in. Baileys is een veelgehoorde aanrader, maar ook anijslikeur, rum of cognac zal heerlijk smaken in je koffie.

De mooiste glazen om ijskoffie uit te drinken

Hoe lekker je ijskoffie ook is, we drinken ‘m (in tegenstelling tot warme koffie) het liefste niet uit een mok. IJskoffie hoort uit een mooi long drink glas. Dit glas van de Bijenkorf lijkt op een lang whiskyglas, en dit glas heeft een gouden randje. En ook uit deze geribbelde longdrinkglazen van MADE zien we onszelf wel een verse ijskoffie drinken.

Staat er een middagje IKEA op de planning? Deze glazen zijn een klassieker voor ijskoffie. Al vinden we deze IKEA glazen met een patroontje ook niet verkeerd.

Andere manieren om je hoofd koel te houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó maak je een super simpele ijskoffie (+ mooie glazen om uit te drinken)
Sluiten