Identiek en verschillend tegelijk: twee broers laten hetzelfde huis bouwen

Alkhemist Architecture kreeg een wel heel bijzondere opdracht! Het architectenbureau werd door twee broers ingeschakeld. De broers zijn vlak naast elkaar gaan wonen zodat ze meer tijd samen kunnen doorbrengen. Ze hebben dezelfde opvattingen over architectuur en design, maar ook veel uiteenlopende interesses en verschillende levensstijlen. Dit was even puzzelen voor het architecturenbureau, maar het resultaat is echt fantastisch: twee identieke huizen met een industrieel interieur, maar wel helemaal aangepast op de interesses van de bewoner.

Beide broers kozen voor een industrieel interieur, maar toch zijn beide huizen compleet verschillend. Wil je eigen interieur ook een stoere look geven? Bekijk dan dit artikel met inspiratie en tips voor een industrieel interieur.

Beide huizen hebben een rechthoekige vorm, waarbij de indeling vrijwel hetzelfde is. Ook aan de buitenkant verschillen de huizen weinig van elkaar. Beide huizen zijn gebouwd met industriële materialen als glas, hout, baksteen en beton.

Het huis van de oudste broer is heel open en ruimtelijk ingericht. Het huis heeft een industriële look met een grijze, bakstenen muur die tot het bovenste plafond reikt. De eerste verdieping begint op ongeveer de helft van het huis, waardoor de woonkamer een prachtig hoog plafond heeft.

>> 4x tips voor het ‘faken’ van een hoog plafond

Het interieur en de tuin is echt een reflectie van de persoonlijkheid van de oudste broer. Hij is professioneel golfer en dus altijd in de buitenlucht. Bij dit huis was de tuin dan ook erg belangrijk. De grote schuifdeuren aan weerskanten van het huis kunnen helemaal open, zodat de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

Het huis van de jongste broer ziet er vanbinnen compleet anders uit. Zijn wens was ook een industrieel interieur, maar tegelijkertijd ook warm en cozy. De vele bruintinten staan in groot contrast met de koele tinten in het huis van de oudste broer.

Vond je deze huizen te gek? Bekijk dan ook eens dit huis in São Paulo, dat gemaakt is van hout en beton.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Identiek en verschillend tegelijk: twee broers laten hetzelfde huis bouwen
Sluiten