Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 12 sep 2018

Kleine slaapkamer? 7x ideeën voor je nachtkastje!

Heb je een kleine slaapkamer? Dan wordt het kiezen wat je wel en niet in je slaapkamer zet. Maar één ding is zeker: een nachtkastje hoort sowieso in je slaapkamer thuis. Maar in een kleine kamer is ook daar wat weinig plek voor. Daarom hebben wij hier 7 ideeën voor een nachtkastje.

Een nachtkastje is onmisbaar in je slaapkamer. Je hebt een betrouwbaar plekje nodig waar je je spulletjes kwijt kan, zoals je wekker, telefoon of een boek. Wij hebben hier daarom originele nachtkastjes die jij kwijt kunt in je kleine slaapkamer!

7 x ideeën voor een nachtkastje

1. Een stoel als nachtkastje

We kennen allemaal ‘de stoel’ wel, waarop ‘s avonds de kleding terecht komt die overdag op het bed ligt. De stoel heeft dus wel bewezen dat het fungeert als een prima opslagplaats. Daarom kan het ook heel goed als nachtkastje. Ga voor een stoel met een mooie vorm, die tegelijkertijd praktisch is voor je spulletjes. Zoals deze stoel van Ikea.

2. Een krukje

Heb je niet veel nodig voor het slapen gaan? Dan is een simpel krukje een ideaal nachtkastje voor jou! Het ziet er super minimalistisch uit en het is toch functioneel.

Nachtkastje

3. Een mand

Een mand met een deksel erop staat heel speels als nachtkastje. Het handige hieraan is dat je er spulletjes in kan doen, zoals een dekentje of tijdschriften.

4. Een ronde ton

Deze heb je misschien wel zelf in huis waardoor je er een DIY van kunt maken. De ton neemt niet veel ruimte in beslag, maar je kan er wel al je benodigdheden op kwijt.

5. Meerdere planken boven je bed

Nog een manier om de vloerruimte vrij te houden: hang een plank boven je bed en gebruik dit als nachtkastje. Het is ideaal en tegelijkertijd erg stijlvol in je interieur!

5.  Een breed trapje

Een trap in je slaapkamer is super stijlvol. Helaas past dit waarschijnlijk niet in een kleine kamer. Maar wél als je het als je nachtkastje gebruikt! Als de traptreden breed genoeg zijn, dan kun je er heel wat spulletjes op kwijt. En het staat ook nog eens super tof. Win-win!

6. Een wand plank

Dit is er één voor de echte minimalist met het motto ‘only the essentials‘. Ga voor een plankje tegen de muur, waar precies de spulletjes in passen die jij nodig hebt voor het slapen gaan! Tip: ook leuk om niet boven je bed, maar het juist op de muur ernaast te hangen.

7.  Wees creatief met je bed

Heeft jouw bed een brede rand aan het hoofdeinde? Dan kun je hier gebruik van maken en dit je nieuwe nachtkastje noemen! Er passen vaak aardig wat spulletjes op.

Meer handige slaapkamer tips?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine slaapkamer? 7x ideeën voor je nachtkastje!
Sluiten