Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 14 mei 2022

7 ideeën om terug in de tijd te gaan met een vintage badkamer

Kleine tegels, rijkgekleurde muren, nostalgie met een klassiek chique uitstraling. Vintage is nieuwerwets en een leuke interieurstijl voor een comfy chic badkamer. Je hoeft echt niet helemaal voor een vintage Victoriaanse badkamer te gaan (hoewel we het zeker niet afraden), want er zijn genoeg andere opties om een gevoel van nostalgie in je badkamer te creëren.

Met een klassieke, vintage stijl krijgt je badkamer een nette uitstraling. Vind je een klassieke stijl net iets te stijf? Dan kun je ervoor kiezen om bepaalde vintage elementen in een andere stijl badkamer te brengen. Denk aan een bohemian badkamer, die een veel lossere stijl heeft of juist een Scandinavische badkamer.

7 ideeën voor een vintage badkamer

1. Klauwvoet badkuip

Het is bijna een must als je voor een vintage badkamer gaat. De klauwvoet badkuip is een klassieker en de voeten stralen dit na al die jaren nog steeds uit. Ga je niet zo graag in bad? Kies dan voor een bad en douche ineen en hang een douchegordijn op met een leuk nostalgisch printje.

6 redenen om voor een vrijstaande badkuip te gaan

2. Klassieke wastafels

Wastafels met een voetstuk waren een tijd weg te denken uit de badkamer toen de hangende wastafels kwamen. Nu zie je ze weer regelmatig in de badkamer en vooral wat betreft vintage badkamers. Wastafels met een frame zijn ook een goede keuze en kunnen naast vintage een industriële look aan je badkamer geven.

3. Het hoge toilet

Wij hebben dit toilet zelf hoog zitten met de elegante uitstraling die het met zich meebrengt. Het enige nadeel kan het doorspoelen met de closettrekker zijn; er zijn er altijd wel een paar die nooit geluk hadden met touwtje trekken.

4. Aparte warm-koud kranen

Sommige mensen krijgen het alleen maar koud van deze kranen, maar wij vinden dat als je er goed mee overweg kunt ze toch warmte uitstralen. We geven toe dat de nostalgische losse warm-koud kranen qua functionaliteit minder handig zijn, maar soms komt het esthetische voor het praktische en dan wil je die mooie kranen niet langs je wasbak missen.

5. Antiek meubilair

Voor een vintage of Victoriaanse badkamer past antiek meubilair beter dan ooit in je badkamer. Het gaat daarbij niet om de gebruikelijke meubelen zoals badkamerkasten of klassieke wastafels, maar om bijvoorbeeld een houten klok of houten stoel.

Meubilair van hout geeft een bepaalde warmte aan je kamer. De keuze valt bij vintage wellicht eerder op een donker hout, want een donkere kleur zorgt voor een rijkere uitstraling (echter sluit lichter hout niet uit).

5 tips voor het combineren van verschillende houtsoorten

6. Gouden spiegels in je vintage badkamer

Goud is een kleur van luxe en zeker zo chique in een vintage interieur. De spiegel is een goede optie om in deze kleur te halen. Het is vooral mooi bij spiegels met een antiek frame zoals een spiegel in een Frans Brocante stijl of een barokstijl.

7. Tegels

Vooral kleine tegels of tegels met niet al te grote patronen wekken een wat oudere indruk. Ze zijn er ook ideaal voor om in een modernere badkamer een wat speelsere en retro indruk aan te brengen.

Tegeltje, tegeltje aan de wand… welke badkamertegel past bij jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 ideeën om terug in de tijd te gaan met een vintage badkamer
Sluiten