Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 10 aug 2021

7 robuuste ideeën voor een industriële badkamer (dat wil je!)

Ruwe materialen, bakstenen muren en een stoere uitstraling. Wij zijn wel fan van de industriële look voor de badkamer. En vergis je niet, de industriële stijl maakt misschien veel gebruik van onafgewerkte materialen, maar dit betekent niet dat je badkamer er niet mooi af uit zal zien!

Zo hebben wij wat items en materialen bij elkaar verzameld om jouw badkamer in een industrieel toeverlaat om te bouwen.

7 ideeën voor een industriële badkamer

1. Hout badkamermeubilair

Wie houdt er nu niet van een eiken wastafel? Zoals al genoemd zijn ruwe materialen een must, waaronder hout. Hout zorgt voor een mooie robuuste uitstraling, of het nu donker of licht hout is (het is wel hoe donkerder, hoe ruwer het er al snel uitziet).

2. Stalen frames

Met een douche of wastafel bestaande uit stalen frames krijgt je badkamer meteen een ruigere uitstraling. Vooral in combinatie met hout staat dit heel leuk.

3. Open of halfopen douche

Een inloopdouche past goed binnen een industriële badkamer en creëert een gevoel van ruimte. Ook hier kan je het weer combineren met staal door voor een stalen douchewand te gaan. Daarbij is een regendouche ook ideaal voor het interieur en voor jouw douchebeurten.

4. Gloeilampen, kaarsen of stalen lampen

Met lampen kan je gemakkelijk een bepaalde interieurstijl in een kamer toevoegen. Zo kan je industriële lampen ook aan een moderne badkamer toevoegen voor een leuke mix van stijlen.

5. Neutrale tinten

Natuurlijke en neutrale tinten gaan goed samen met een industrieel interieur aangezien ruwe materialen meestal in de focus staan. Crème of bruine tinten zijn dan een goede keuze als je een wat warmere uitstraling wilt.

Wil je liever nog wat meer kleur in je badkamer brengen? Laat je dan niet weerhouden en kies bijvoorbeeld voor kleuren met een robuuste uitstraling zoals een olijfgroen of donkerblauw.

6. Verberg je buizen niet

Ga je industrieel? Denk er dan nog een keer over na voordat je in huis iets verbergt. Buizen kunnen je badkamer juist complimenteren (zolang ze niet vol met roest zitten natuurlijk).

7. De bakstenen muur

Met een bakstenen muur geef je in een klap een industriële vibe aan je badkamer. Het leukste vinden wij het als je zo een van je wanden van baksteen hebt en de rest mooie tegels. Dat geeft een tof contrast aan je badkamer.

How to: wat is industrieel chique en hoe pas je het toe in jouw eigen interieur?

ideeen industriele badkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 robuuste ideeën voor een industriële badkamer (dat wil je!)
Sluiten