Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 10 jun 2019

Picture it: 4 ideeën voor de perfecte fotowand in je interieur

Foto’s in je interieur verwerken, ja of nee? Het is een discussiepunt dat vaker terugkomt. Mocht je graag mooie foto’s en afbeeldingen willen verwerken in een fotowand, dan wil je dat vast ook op een originele manier doen. Wij hebben 4 ideeën voor je op een rijtje gezet om van jouw fotowand een echte eyecatcher te maken.

En als je dan toch bezig bent: Foto’s in je interieur: go or no-go? (+ bruikbare fotostyling tips)

1. Zet je foto’s op planken aan de muur

Vind je het fijn om je fotowand af en toe eens helemaal om te gooien? Boor dan geen schroeven in de muur om je foto’s aan op te hangen, maar ga voor een paar planken. Op deze planken kan je naar hartelust jouw foto’s neerzetten zoals jij dat wilt – totdat je de compositie zat bent. Dan kan je gemakkelijk wisselen door andere foto’s te laten zien of zelfs de hele compositie te veranderen.

zwart wit gallery wall

2. Ga voor een gallery grid

Wil je graag veel foto’s aan de muur hangen, maar vind je het rommelige effect van een gallery wall niet tof? Ga dan voor een gallery grid. Hierbij hang je de foto’s precies boven- en naast elkaar, waardoor je een rustige, overzichtelijke compositie creëert.

Kan je je er nog niet echt iets bij voorstellen? Meer over een gallery grid lees je hier: Weg met de gallery wall, een gallery grid is dé nieuwe trend

3. Maak alle foto’s zwart wit

Om meer eenheid in je fotowand te creëren, kan je ervoor kiezen om alle foto’s in zwart wit uit te printen. Een gemakkelijke manier waarmee jouw fotowand door al het contrast dé eyecatcher van de ruimte wordt.

Kijk maar naar de prachtige gallery wall hieronder. Hier worden foto’s gecombineerd met abstracte kunst, en wij vinden het een prachtige combinatie.

donkere gallery wall

4. Hang je fotowand op met washi tape

De populariteit van washi tape lijkt de laatste maanden wat minder te worden. Zonde, want je kunt er zo veel leuke dingen mee doen! Maar ons favoriete idee is toch wel verschillende foto’s aan de muur hangen met washi tape. Washi tape laat geen vieze plakrestjes achter, dus je kunt het gerust op de muur plakken. En ook fijn: dan kan je de foto’s nog eens verwisselen.

Tip: als je meerdere afbeeldingen aan de muur hangt met washi tape, houd de tape zelf dan rustig. Een wand vol foto’s met zwarte of grijze washi tape ziet er véél rustiger uit dan een wand waarbij allerlei verschillende kleurtjes en patroontjes in de spotlight staan. Dus tenzij je graag een kermis-feeling uit wilt stralen met je fotowand, ga je liever voor een rustige, effen kleur.

> Meer doen met washi tape? Hartstikke handig: je keuken opruimen met washi tape

Meer interieurs waar foto’s de hoofdrol spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Picture it: 4 ideeën voor de perfecte fotowand in je interieur
Sluiten