Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 18 dec 2021

Deze ideeën voor badkamertegels geven je interieur een creatieve look

Toe aan verandering in je badkamer? Ga voor een creatief design met een leuke combinatie van tegeltjes. Wij zijn dol op het mixen en matchen van tegels. Voor inspiratie voor je badkamer hebben we dan ook genoeg verschillende designs met toffe tegels voor je uitgekozen!

Ben je fan van de populaire metrotegels? Of houd je toch van meer hoeken en hexagons? Maak je niet druk, want we hebben allerlei ideeën met diverse badkamertegels.

6 creatieve ideeën voor je badkamertegels

1. Een kleurverloop

Leg kleine tegels in vergelijkbare tinten in een tof kleurpatroon neer zoals je hierboven ziet. Het geeft een tof effect aan je badkamer. Al helemaal als je voor blauw kiest en wat lichtblauwe tegels tussen de witte tegels legt. Zo creëer je een patroon van waterdruppels aan de muur.

5 tegeltrends die je dit jaar nog in jouw badkamer aan wilt treffen

2. Een regenboog douche

Zo geniet je voortaan tijdens het douchen ook van een toffe regenboog in je eigen badkamer. Kies zelf welk patroon je voor je regenboog wil en welke tinten. Dan creëer je je eigen kleurrijke tegelwand die je pas echt een oppepper geeft wanneer je in de ochtend doucht.

3. Tegels die op de vloer overlopen

Wij vinden deze tegelcombinatie zo tof! Gebruik dezelfde opvallende tegels voor de vloer als voor je douchewand. Denk aan mozaïektegels met toffe designs of trendy patronen. En kies daarbij voor een simpele witte tegel op de muur om toch balans in je badkamer te brengen.

4. Leg tegels op een andere manier

Op het eerste gezicht denk je misschien dat het visgraat tegels zijn. Maar het zijn eigenlijk metrotegels die in een visgraatpatroon op de muur zijn gelegd. Totaal anders ziet het er uit! En heel tof dat hetzelfde patroon op de bank is gebruikt.

6 verschillende patronen waarmee je metrotegels in huis te de show stelen

5. Hexagon tegels boven je bad

Vooral hexagon tegels zijn ideaal om een subtiele overgang in je badkamer aan te brengen. Je hoeft je muur dan niet volop met tegels te bedekken. Maar lijn juist gedeeltes in je badkamer uit met tegels. Je kan de tegels dan ook weer in diverse tinten uitkiezen om een tof kleurverloop ermee te creëren.

6. Grote terrazzo tegels

Wil je dat het aanleggen van je tegels makkelijk is, maar het toch een geweldig patroon oplevert? Kies dan voor grote terrazzo tegels. Deze confetti tegels zijn ideaal om je interieur er als een feestje uit te laten zien. Ze zijn vrolijk en stralen creativiteit uit zonder dat je zelf met ingewikkelde ideeën voor je badkamertegels hoeft te komen.

In plaats van terrazzo is marmer ook een goede keuze. Marmer is weer net iets rustiger voor je interieur.

Tegeltje, tegeltje aan de wand… welke badkamertegel past bij jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze ideeën voor badkamertegels geven je interieur een creatieve look
Sluiten