Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 6 sep 2021

8 ideeën voor een art deco badkamer waar je inspiratie uit kunt halen

Strakke lijnen, luxueuze materialen en een elegante uitstraling. Ga voor glamour met een jaren ’20 art deco badkamer. Zo kan je een Hollywood vibe naar je eigen badkamer brengen en relaxen in stijl.

Wij hebben wel wat voorbeelden gevonden die je in je eigen badkamer kan toepassen om het helemaal te laten shinen.

8 ideeën voor een inspirerende art deco badkamer

1. Eyecatchers als decoratie

Kies voor die spiegel waar je wauw tegen zegt of trendy glas-in-lood ramen. In een art deco badkamer wil je een paar items die écht je aandacht trekken.

2. Ga voor goud

Als je maar één luxe materiaal mocht opnoemen dan zou goud toch wel de winnaar zijn. Gouden kranen en accenten zijn daarom de manier om je badkamer er verfijnd uit te laten zien.

3. Materialen die luxe uitstralen

Naast goud zijn materialen zoals marmer, zilver of zijden stoffen (iets minder voor in de badkamer) de manier om elegantie aan je interieur toe te voegen.

4. Een gekleurde art deco badkamer

Art deco kan echt tot zijn recht komen door roze en zwarte tegels in je badkamer te combineren. Zorg er dus wel voor dat je badkamer nog een luxe uitstraling heeft, want anders roepen de kleuren misschien meer een retro gevoel op.

Felle heldere kleuren zoals rood doen het goed in een art deco stijl als ze gecombineerd worden met zwart. Typische kleuren voor een luxe uitstraling zoals donkergroen en paars zie je ook vaak verschijnen.

5. Gestroomlijnde look

Met een gestroomlijnd design creëer je al snel een elegante look wat een must is in een art deco badkamer. Hiervoor heb je simpele en strakke lijnen en vormen in je interieur nodig.

6. Prachtige spiegels

Wat voor spiegel je kiest is altijd belangrijk voor de badkamer, maar bij een art deco design nog meer. Een spiegel is namelijk het item om op een simpele manier een elegante sfeer te creëren, dus als je een passende spiegel hebt dan ben je al goed op weg.

Ronde spiegels geven over het algemeen wel een wat vintage vibe aan je interieur. Voor art deco wil je misschien eerder een spiegel aan de wand hangen met een unieke vorm of lijst (zoals de spiegel hieronder).

7. Art deco behang in je badkamer

Natuurlijk is het behang nog de makkelijkste manier om die art deco uitstraling te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan abstracte printen waarin geometrische vormen verwerkt zijn.

8. Geometrische patronen

Veel art deco behang heeft een geometrische design wat niet gek is aangezien deze voor strakke lijnen in je interieur zorgen. Ook door middel van geometrische tegelpatronen ziet je badkamer er al snel tof art deco uit.

Interieur crush: one line art schilderijen voor een vleugje elegantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
8 ideeën voor een art deco badkamer waar je inspiratie uit kunt halen
Sluiten