Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 21 aug 2021

8 leuke ideeën voor een accentmuur waar je niet op uitgekeken raakt

Toe aan verandering in je interieur? Met deze ideeën voor een accentmuur heb je weer eens wat anders om tegenaan te kijken en kan je een leuk contrast aan je kamer geven.

Laat jezelf niet beperken in je keuzes voor een accentmuur. Waarom zou je keuze maar op één kleur mogen vallen? Ga voor een geometrisch design, aparte printen of een metallic design.

8 ideeën voor een toffe accentmuur

1. De bakstenen muur

Ideaal voor een industrieel interieur is de bakstenen muur. Heeft je kamer alleen bakstenen muren? Verf er dan gewoon één in een andere kleur.

2. Accentmuur met een geometrisch design

Met een geometrische print hoef je de accentmuur niet meer een andere kleur te geven om het op te laten vallen (maar mag nog steeds hoor). Door de accentmuur dezelfde tint te schilderen als de rest van de muren kan je diepte in je kamer creëren.

3. Metallic muur

Ga voor brons, zilver of zelfs goud! Met een metallic accentmuur straalt jouw interieur helemaal. Zorg er dan wel voor dat de rest van het interieur niet te extravagant is, behalve als je voor een over de top stijl wilt gaan.

4. Florale accentmuur

Natuurlijk kunnen we de muurbloemen niet vergeten. Met een bloemenprint kan je je kamer laten opfleuren en ze zijn ook leuk voor de kinderkamer.

Kleine bloemen op een lichte achtergrond kunnen je kamer er heel vrolijk uit laten zien, terwijl grote bloemen op een donkere achtergrond weer voor een elegante uitstraling kunnen zorgen.

5. Houten tegelmuur

Wij vinden deze houten tegeltjes zelf heel leuk voor een accentmuur. Het creëert diepte, contrast en het is gewoon een leuk design. Verder past het goed binnen de meeste interieurstijlen vanwege het neutrale bruin.

6. Boekenmuur

Gebruik een hele muur als een boekenkast of geef er een unieke creatieve interpretatie aan. Dan kan je helemaal met je neus in de boeken zitten in je eigen woonkamer.

7. Spiegelmuur

Een spiegelmuur kan ook een mooi diepte-effect aan je kamer geven. Het beste kan je dit doen door items met aparte vormen voor de spiegel te plaatsen zoals het schilderij hierboven. Het creëert een contrast wat voor dit gevoel van diepte zorgt.

8. Muurschildering als accent

Er zijn zoveel toffe manieren waarop je een muurschildering in je design kan verwerken. Houd je van natuur? Kies dan bijvoorbeeld voor een schildering van bergen of bomen. Met muurschilderingen kan je goed spelen door ze echt een onderdeel van het interieur te maken.

Een statement: zó kan je jouw saaie muur omtoveren tot een accentmuur

ideeen accentmuur pinterest
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

House Beautiful

Reageer op artikel:
8 leuke ideeën voor een accentmuur waar je niet op uitgekeken raakt
Sluiten