Dit zijn de meest iconische items uit het interieur van Friends

Het paarse appartement van Monica en Rachel uit Friends is misschien wel de meest iconische woonkamer die ooit op televisie is verschenen. Maar ook Central Perk, het café waar de vrienden altijd hun kopje koffie drinken, is voor fans van de 90’s serie een begrip. Deze iconische items uit het Friends interieur herken je meteen.

De grote vraag is: welke van deze items zou jij in je huis terug willen zien?

5 items uit de serie Friends

Bron: bol.com

1. Franse poster

Monica Geller uit de serie Friends moet dol geweest zijn op oude Franse posters, want er hingen er meerdere in haar huis. Met een vintage print als deze zet je in ieder geval een statement neer in je huis en dat is misschien wel precies wat het friends karakter wilde doen. Hou je ook wel van oude prints als deze? Op Bol.com kun je ‘m bestellen voor €12,95.

Bron: bol.com

2. Deurlijst

De deur van het Friends appartement is niet compleet zonder de knalgele lijst eromheen. Iconisch is ‘ie zeker. Als jij ook zo’n spion functie hebt in je deur, zou je de peephole net als Monica kunnen versieren met een lijst als deze. Tegenwoordig worden de deurlijsten a la Friends ook verkocht als spiegel, maar als je een zelfde wilt als Monica, kun je er een vinden via Bol.com voor €18,40.

Bron: La Redoute

3. Ronde tafel in Friends interieur

Hoe gezellig zou het zijn om iedere dag met je vrienden te ontbijten? Wie de serie heeft gezien, weet dat de ronde tafel uit het huis van Monica dé plek was voor etentjes, sociale gelegenheden of voor de Friends personages een plek om hun hart te luchten als ze weer eens waren gedumpt. Eén ding is zeker: een ronde tafel creëert gezelligheid en is perfect om ruimte te besparen. Deze ronde tafel komt van La Redoute en kost €559,-

Bron: Loods 5 Loods5

4. Beroemde Friends bank

Pivot, pivot.. Friends is niet compleet zonder de iconische oranje bank uit Central Perk. Een dubbelganger is moeilijk te vinden, zo blijkt, toen wij eerder een poging deden om een replica online te vinden. Toch zijn er veel mooie banken te vinden, die geïnspireerd zijn uit het beroemde koffiehuis. Deze komt bijvoorbeeld van Loods5.

Bron: Etsy Etsy

5. Dubbele wandlamp

Een kenmerkend onderdeel uit het huis van Monica is de gezellige verlichting. Met schattige wandlampjes en tafellampjes uit de jaren 90 voorziet het Friends karakter haar appartement van rustige verlichting. Op Etsy kun je vintage geïnspireerde pareltjes scoren, waaronder deze lamp van het Nederlandse merk Steinhauer Design.

Granny chique is hot: 8 tips voor een klassiek en trendy interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest iconische items uit het interieur van Friends
Sluiten