Dit asymmetrische huis is gemaakt van scheepscontainers

Steeds vaker zien we dat scheepscontainers, die niet langer bruikbaar zijn in de scheepvaart, een nieuwe bestemming krijgen als woning. Deze ontwerpen zien er altijd wat bijzonder uit vanwege de afwijkende vormen en de originele (vaak primaire of donkere) kleuren van de containers. Vaak hebben deze containerhuizen een stoere look en dat is juist de charme van zo’n huis. Architect Josué Gillet besloot die stoere look achterwege te laten en bouwde in Frankrijk een hypermodern huis van oude scheepscontainers.

Het huis is behoorlijk groot en bestaat uit maar liefst drie verdiepingen. De geometrische vormen zijn duidelijk zichtbaar in het schuine dak, maar ook op de begane grond bij de carport. Deze vormen lijken op elkaar maar zijn toch asymmetrisch, wat het huis een bijzondere uitstraling geeft.

De eigenaar van het lege kavel had een beperkt budget dus kwam de architect op het idee om samen te werken met het bedrijf B3 Ecodesign, dat van scheepscontainers prefab bouwonderdelen maakt. De containers worden door B3 voorzien van isolatie en bedrading en worden daarna getransporteerd naar het betreffende kavel. Josué Gillet paste zijn ontwerp aan op de standaard containers en zette het geheel in elkaar als een moderne blokkendoos.

>> 6x oude zeecontainers in een nieuw jasje

Vanaf de begane grond (waar de parking en een hobby- en wasruimte zijn gesitueerd) leidt een trap naar de eerste verdieping. Op deze verdieping ligt de woonkamer en keuken, omgeven door veel ramen. Op de bovenste, kleinere verdieping zijn de slaapkamer en badkamer te vinden.

MEER LEZEN
Een Canadees bouwde een geheel zelfvoorzienend en duurzaam containerhuis in the middle of nowhere en wist je dat je van een oude container ook een te gek zwembad kunt maken?

Reageer op artikel:
Dit asymmetrische huis is gemaakt van scheepscontainers
Sluiten