Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 26 okt 2021

Hygge in je interieur: 10 tips voor een warme en gezellige look in huis

Krijg je het al warm als je aan hygge denkt? Wij in ieder geval wel! Dit Deense begrip omarmt een knusse en comfortabele levensstijl die je ook in je interieur wilt hebben. Daarom hebben wij dan ook wat manieren gevonden om toch makkelijker dat hygge gevoel in je eigen interieur te creëren.

Met maar liefst 10 manieren kan je je huis helemaal hyggelig maken

10 tips voor een interieur vol hygge

1. Neutrale tinten

Het kleurenpalet dat ook bij Scandinavische interieurs veel wordt gekozen (waar hygge een grote rol speelt) is er een die uit neutrale tinten bestaat. Daarbij wordt wel vaak gekozen voor neutrale tinten met warme tonen, dus kies een keer voor gebroken wit of crème in plaats van puur wit.

2. Simpliciteit

Comfortabel en gemak staan aan de basis van hygge. Als je hygge in je huis wilt brengen wil je dus ook een interieur vol eenvoud. Houd alleen de items die jou gelukkig maken en doe accessoires weg waar je eigenlijk toch niet warm van wordt.

3. Warmte omarmen

De items waar je wel warm van wordt en die ook een warme uitstraling hebben, wil je juist benadrukken. Zet je favoriete kaarsen dus mooi bij elkaar voor een echte warme sfeer.

4. Kaarsen

En al heb je niet zoveel kaarsen in huis, zelfs een of twee kunnen een groot verschil maken. Kaarsen zijn het perfecte item om hygge in je interieur te verwerken met de knusse look die ze aan je kamers kunnen geven. Daarnaast kan je met geurkaarsen ook een warm en nostalgisch aroma door je huis verspreiden.

Gedraaide kaarsen zat? Deze kaarsen hebben andere bijzondere vormen

5. Meer licht

Kaarsen zijn ook een favoriet vanwege het licht waar ze voor zorgen. Een licht interieur zorgt toch voor een zachtere en warmere look. Overdag wil je dus je gordijnen open hebben en het liefst witte gordijnen hebben die je huis nog lichter laten lijken.

6. Je favoriete boeken op display

Lezen is zo’n activiteit waarbij je lekker warm onder de deken kunt zitten en daardoor past het helemaal bij hygge. Met boeken kan je die associatie oproepen door ze leuk in je interieur te stylen. Voor jou is het dan nog leuker als het je favoriete boeken zijn waar je steeds tegenaan kijkt.

7. Vintage items

Vooral oude boeken kunnen zo’n mooi warmte uitstralen. Maar ook andere vintage vondsten wil je eigenlijk in je interieur op display zetten. Zoals we zeiden is comfort belangrijk voor hygge en vintage items stralen meestal comfort uit door de herkenbaarheid en nostalgische gevoelens die ze bij mensen naar boven halen.

Leer combineren met Roomed: zó combineer je vintage in een modern interieur

8. Natuurlijke materialen

Hout zie je veel in bijna ieder Scandinavisch interieur. Natuurlijke materialen zoals hout brengen warmte in je interieur en dus ook hygge. Verf je houten tafel niet om mooi van de natuurlijke look te genieten.

9. Lagen vol textuur

Natuurlijke materialen hebben vaak ook veel textuur van zichzelf en dat zorgt voor die geleefde en warme look. Combineer dus verschillende texturen. Zo kan je bijvoorbeeld hout en wol samen gebruiken door een zachte deken over een ruwe houten stoel te stylen.

10. Hygge hoek

Als laatste wil je eigenlijk een hoek in huis aan hygge toewijden. Zie het als een hoek waarin jij je lekker kan terugtrekken en helemaal tot rust kan komen tussen al je favoriete items. Of het nu vol met planten, boeken of schilderijen staat, je wilt dat een hoekje is wat écht van jou is.

We kunnen allemaal iets leren van de warme inrichting van dit appartement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Reageer op artikel:
Hygge in je interieur: 10 tips voor een warme en gezellige look in huis
Sluiten