Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 8 jul 2019

Good to know: zo maak je een keuken in een huurwoning persoonlijker

Aan een huurwoning kan je best veel sleutelen om er een gezellig huis van te maken, maar helaas mag je meestal niet zo veel doen aan de keuken en de badkamer. Als je (recentelijk) in een huurwoning bent gaan wonen, maar nog struggles hebt met het inrichten van de keuken: deze 6 tips gaan er sowieso voor zorgen dat de keuken in jouw huurwoning een stuk persoonlijker aanvoelt.

1. Zet een prikbord (met foto’s!) neer

Misschien mag je niet boren in de muur van jouw keuken. Lastig? Nee hoor! Met een groot prikbord kan je ervoor zorgen dat je jouw muur altijd naar hartelust aan kunt passen, zonder dat er geboord hoeft te worden.

Prik jouw favoriete foto’s, concertkaartjes, boodschappenlijstjes en visitekaartjes op het prikbord, en zet het bord op het aanrecht tegen de muur. Persoonlijker kan bijna niet.

Lees ook: Picture it: 4 ideeën voor de perfecte fotowand in je interieur

2. Planten

Dé manier om sfeer in je kamer – en dus ook keuken – toe te voegen, is met planten. Zet een paar planten op de rand van de afzuigkap, op de bovenkant van de koelkast, op de keukenkastjes of misschien zelfs wel op het aanrecht. Wedden dat het er binnen no time veel gezelliger uitziet?

Heb je echt geen groene vingers? Ga dan voor gemakkelijke kamerplanten. Er zijn genoeg kamerplanten waar je bijna geen omkijken naar hebt. En oké, wij vinden het ook prima als je gaat voor een paar mooie nepplanten.

3. Stickers

Nee, we bedoelen geen stickers die je vroeger als kind op je hand kreeg als je iets goed gedaan had. Wij praten over the real deal. Wist je dat er prachtige tegelstickers bestaan die jouw keuken een exotisch tintje kunnen geven?

En het beste is: als je ze zat bent óf je huurhuis uitgaat, dan trek je ze er zo weer af. Zonder dat er nog vieze plakrestjes op de tafel achterblijven.

4. Pas de grepen van de keukenkastjes aan

Het aanpassen van de handgrepen van de keukenkastjes is een kleine ingreep waarmee je heel veel impact kan maken. Met een paar nieuwe grepen kan jouw keuken er namelijk totaal anders uitzien. In huurhuizen zie je vaak strakke, standaard handgrepen. Wil jij liever iets van goud, ronde knoppen of juist iets heel kleurrijks? Gewoon doen!

Vergeet alleen niet om de originele handgrepen te bewaren. Wanneer je weer uit je huurhuis gaat, is het belangrijk om de oude grepen weer op de kastjes te monteren.

5. Ga voor een muur van krijtbordverf

Mag je een muur in de keuken verven? Yes! Kijk dan eens naar een mooie pot krijtbordverf. Origineel is krijtbordverf zwart, maar tegenwoordig zijn er ook veel meer andere kleuren te koop. Als een mintgroen of knalroze verf beter in jouw interieur past, ga dan lekker voor die kleur.

Met een paar mooie krijtjes maak je deze muur zo persoonlijk als jij wilt. Laat je gasten erop schrijven, of gebruik jouw krijtbord muur als boodschappenlijstje. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Meer tips voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good to know: zo maak je een keuken in een huurwoning persoonlijker
Sluiten