Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 12 sep 2020

8 keuken-frustraties die iedereen in een huurhuis zou kunnen herkennen

Als je een huis huurt heb je minder vrijheid om zelf dingen te veranderen. Ook de dingen die je minder mooi vindt. Eén van de vaak voorkomende pijnpunten is de keuken. Het volledig naar jouw smaak inrichten en verbouwen van de keuken in een huurhuis, is vaak helaas geen optie.

Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om de volgende frustraties op te lossen (of in ieder geval te verminderen). Of je keuken nu te klein is, of simpelweg niet mooi: wij zetten de grootste struggles – mét oplossing – voor je op een rijtje!

Dit kan je herkennen als je een huurhuis hebt

Lelijke keukenkastjes

Pinterest staat vol met prachtige, open en lichte keukens – terwijl die van jou een donker hok is met ouderwetse kastjes. Wat te doen?

  • Eikenhout

    Als je eiken kastjes een doorn in het oog zijn, ga dan in plaats van witte muren in de keuken voor donkere kleuren. Donkerblauw bijvoorbeeld, met wat gouden details. Maar ook een zwart-wit kleurenpalet staat chique.

  • Kersenhout

    Kersenhout niet jouw ding? Schilder de muren lichtgrijs om de kleur te neutraliseren.

Lades die niet fatsoenlijk opengaan

Lades die niet werken zoals jij dat wilt kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Zonder te verbouwen en klussen kun je dit probleem nooit echt helemaal oplossen, maar je kunt het jezelf wel gemakkelijker maken door het gerei dat je het vaakst gebruikt in een mooie pot op het aanrecht te zetten. Struin de kringloop eens af voor een gaaf vintage exemplaar.

Kastdeurtjes die scheef hangen

Als je niet heel erg netjes en opgeruimd bent en je houdt alles liever zo strak mogelijk, is dit waarschijnlijk een non-optie voor je. Maar je kunt de deuren van je kastjes halen en zo een open opbergruimte creëren. Bye bye scheve deurtjes!

Slecht licht in je huurhuis

Wil jij beter licht in je keuken, zodat je eindelijk eens fatsoenlijk een ui kunt snipperen zonder je vingers in gevaar te brengen én zonder je borg te verliezen? Probeer eens één van deze 3 simpele maar doeltreffende tips:

  • 1. Surprise surprise: koop een fellere lamp (dus eentje met meer watt).
  • 2. Hang een bureaulamp op zodat je die naar je keukenblad kunt draaien. Niets zo fijn als een goed verlichte werkplek!
  • 3. Hang LED-verlichting op onder je keukenkastjes.

Een lelijk keukenblad

Vaak is dit de ergste frustratie; een lelijk keukenblad. Je kunt helaas niks anders doen dan het proberen te verbloemen met een grote schaal of een robuuste of marmeren snijplank.

Niet genoeg ruimte

Komt de Jamie Oliver in jou niet aan z’n trekken door gebrek aan ruimte? No worries. Je kunt meer ruimte creëren door je keukenblad tijdelijk uit te breiden. Leg bijvoorbeeld een grote plank op de wasbak of op het fornuis.

Geen opbergruimte

Al je borden en schalen op één gammel plankje in een kastje plaatsen is niet echt een goed idee. Probeer de ruimte die je hebt daarom zo slim mogelijk te gebruiken. Hang bijvoorbeeld je pannen en kookgerei op aan de muur. Ook mandjes of potten op je keukenblad zijn een ideale manier om spullen zoals kruiden in op te bergen. Bonuspunten: het staat ook nog eens hartstikke gezellig.

Meer struggles in een huurhuis waar we je graag mee helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 keuken-frustraties die iedereen in een huurhuis zou kunnen herkennen
Sluiten