Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 2 jul 2020

Wonen in een huurhuis – 6 manieren om jouw huurhuis helemaal jouw thuis te maken

Zodra je je ideale huurhuis hebt gevonden, komt de huisbaas opeens met een contract vol regels aanzetten. Geen (donkere) verf op de muren, geen blijvende aanpassingen in de keuken en badkamer en geen gaten boren in de muren. Moet je al je mooie ideeën laten varen? Welnee, met deze tips kun jij je huurhuis inrichten en stylen naar jouw smaak zodat het echt jouw plekje wordt.

Is je huurhuis ook nog eens tijdelijk? Check dan zeker ook even deze tips om van je tijdelijke huis je thuis te maken.

1. Pimp your wall

De ene huisbaas is makkelijker dan de andere. Bij sommige huurhuizen mag je zelfs niet eens je muren verven. Daar hebben wij een paar leuke oplossingen voor. Je kunt bijvoorbeeld je muur pimpen met washi tape.

Als spijkers in de muur echt niet gewenst zijn, kun je natuurlijk ook gewoon zelf een ‘muur’ creëeren. Tover een houten plaat tevoorschijn, versier deze met een behangetje en zet de plaat tegen de muur of hang er simpelweg een mooi doek voor.

2. Cover things up

Twee dingen waar je in een huurhuis aan vast zit zijn de keuken en de badkamer. Soms zien deze ruimtes er prima uit, maar bij oude huizen kunnen ze vaak wel een opknapbeurt gebruiken. Daar is iets aan te doen. Haal de oude frontjes van je keukenkastje en hang er een mooi gordijntje voor. De frontjes bewaar je netjes in de opslag, zodat je ze er weer op kunt zetten zodra je het huis uitgaat. Een mooi douchegordijn in de badkamer kan ook een wereld van verschil maken.

3. Stylish stickers of plakfolie

Vallen jouw keukenkastjes niet in de smaak? Beplak ze dan met stijlvolle stickers of plakfolie.  Geef bijvoorbeeld een goedkoop tafeltje een stylish make-over met plakfolie in marmerprint. Dit kun je natuurlijk op elk oppervlak toepassen. Als de ondergrond stevig en glad is, kun je de stickers er zonder schade weer afhalen wanneer dat nodig is.

4. Een mooi vloerkleed

Voor de vloer in jouw huurhuis ben je bijna altijd afhankelijk van de smaak van de vorige bewoner. Vaak is het zonde om een nieuwe vloer te leggen en daarom hebben wij de makkelijkste tip ooit: koop een mooi vloerkleed. Hiermee creëer je in één klap een totaal andere look.

Vloerkleed kopen? 5 tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden

5. Grote spiegel

Een grote spiegel doet het goed in een huurhuis. Spiegels zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt en kunnen tegelijkertijd de aandacht van een saaie witte muur afleiden.

6. Ga los met accessoires

Breng je appartement tot leven met accessoires. Geef je interieur een persoonlijk tintje met familiefoto’s en souvenirs. Daarnaast maken planten je huis levendig en creëer je met de juiste verlichting een fijne, huiselijke sfeer.

Meer artikelen over je huurhuis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wonen in een huurhuis – 6 manieren om jouw huurhuis helemaal jouw thuis te maken
Sluiten