7 originele manieren om een huurhuis meer sfeer te geven

In veel huurhuizen kan je wel een muur schilderen of iets ophangen, zolang je het in de originele staat herstelt. Heb je een huisbaas die er moeilijk over doet of heb je geen zin in al dat gedoe? Je kan het huurhuis gezellig maken met deze 7 simpele tips.

Je hoeft niet altijd een muur te schilderen of een schilderij op te hangen om het gezellig te maken in je huurhuis. Dat levert namelijk alleen maar extra werk op als je van plan bent om te verhuizen. Om je huurhuis toch gezellig te maken zonder weer alles te moeten verven of boorgaten te vullen als je vertrekt hebben we handige tips, zonder gedoe:

Huurhuis gezellig maken

Zet schilderijen neer

Om een schilderij op te hangen, moet je vaak eerst boren. Dat is nou precies iets waar huurbazen vaak niet zo blij van worden. Daarnaast is het ook lastig om gaatjes op te vullen als je vertrekt. Zet daarom lijsten met mooie schilderijen of posters tegen de muur aan. Door er meerdere tegen elkaar aan te zetten creëer je een speels effect.

Wil je ze toch op een bepaalde hoogte hebben? Zet ze dan op een kastje of tafel tegen de muur aan.

Een plank tegen de muur in plaats van boren

Het is belangrijk om in je interieur op verschillende hoogtes te werken en dat kan lastig zijn als je geen plankjes op kan hangen. Wat je kan doen om schilderijen en andere dingen ‘op te hangen’ is een grote plank tegen de muur aan zetten. Bevestig daar plankjes aan. Deze creatieve oplossing ziet er bijzonder uit en je kan je huurhuis er hartstikke gezellig mee maken.

Hang een poster op

Een andere optie is om een poster op te hangen met tape. Kies voor toffe prints en hang die naast elkaar op. Wees creatief met verschillende kleuren tape om een soort frame om de posters te maken. Wil je liever iets persoonlijks aan de muur? Hang met tape de foto’s van de afgelopen vakanties op.

Je huurhuis gezellig maken met vintage items

Wat geeft nou meer sfeer dan bijzondere items die niemand anders heeft? Zoek naar vintage items met een verhaal die je huurhuis gezellig maken.

Je huurhuis gezellig maken met groen!

Een makkelijke manier om ieder huis gezellig te maken is door groen in huis te halen. Grote planten vullen de ruimte op, dus op die manier kun je je huurhuis gezellig maken. Of zet veel kleine planten bij elkaar op een kastje, lekker groen!

Een groot vloerkleed

Heb je niet zo’n mooie vloer? Geen probleem, met een groot vloerkleed kun je daar een groot deel van verbergen. Wat je ook kan doen is verschillende kleine kleden mixen en matchen en die deels over elkaar heen leggen. Dat geeft een echte bohemian-look.

Zet een enorme spiegel neer

Wil je een kleine spiegel neerzetten om je huurhuis gezellig te maken? Dat zou kunnen, maar overweeg ook om een grote, staande spiegel te kopen. Die zijn hartstikke chique, zorgen voor meer licht en laten je kamer een stuk groter lijken.

Muurstickers

Als je muren schilderen geen optie is, zijn muurstickers het overwegen waard. Die trek je er namelijk gewoon weer af als je ze beu bent, of van plan bent te verhuizen. Je kan stippen ophangen, fleurige bloemen, een mooie tekst of je kan gaan voor een geometrische print. Het is maar net wat er in jouw inrichting past.

Een huurhuis gezellig maken op andere manieren?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
7 originele manieren om een huurhuis meer sfeer te geven
Sluiten