Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 29 oktober 2019

Huurhuis? Door deze 5 dingen zou je je borg wel eens niet terug kunnen krijgen

Als je in een huurhuis woont, is het verstandig om dit lijstje eens goed te bekijken. Je borg kan namelijk ingehouden worden als deze punten in je huis te vinden zijn. Oeps! Snel even alle kamers checken aan de hand van dit lijstje dus, want als de borg van je huurhuis niet terug op jouw bankrekening komt, is dat niet leuk.

Er zijn veel kleine ditjes-en-datjes die mis kunnen zijn waardoor je je borg van je huurhuis niet terug kan krijgen. Het zijn niet allemaal enorme schades, maar een aantal van deze punten bij elkaar kunnen ervoor zorgen jij je borg niet meer terugkrijgt.

Door deze 5 dingen zou je de borg van je huurhuis niet terug kunnen krijgen

1. De badkamer of gootsteen met chemische schoonmaakmiddelen poetsen

Met sommige (chemische) schoonmaakmiddelen schrob je meer weg dan je lief is. Sommige chemische en schurende schoonmaakmiddelen kunnen akelige vlekken maken. Deze vlekken krijg je bijna niet weg en dus wordt het lastiger om bij een huurhuis de borg terug te krijgen. Wil je weten hoe je het bad het beste schoon kan maken, lees dan dit artikel:

Ook lezen: Met dit middeltje is het bad binnen mum van tijd schoon

2. Geen viltjes onder meubels plakken

Het verschuiven van zware meubels zonder viltjes aan de onderkant is een echte boosdoener. Wees dus verstandig en haal voor een paar centen zo’n pakje met viltjes in huis.

3. Hete pannen op het aanrecht zetten

Een aanrecht met brandplekken van hete pannen is natuurlijk helemaal niet de bedoeling.  Geloof ons, dat wil je huurbaas niet zien! Gebruik daarom altijd onderzetters.

4. Binnen roken

Van binnenshuis roken zal je huurbaas niet blij worden. Het is echt beter om dus buiten een sigaret op te steken. Rook je toch binnen? Uiteindelijk vergeelt het één en ander, zoals de gordijnen en de muren. Ook is de geur van rook sterk erg ruikbaar, zeker als iemand zelf geen roker is. Niet doen dus.

Lees ook: 5 (verrassende) manieren waarop je je huis verpest met roken

5. Huisdieren maken het terugkrijgen van de borg van je huurhuis moeilijker

We houden van huisdieren, maar let’s face the truth: huisdieren maken het moeilijker om de borg van je huurhuis terug te krijgen. Krassende nagels in het behang en hier en daar een plasje dragen natuurlijk niet bij aan de waarde van je huis.

Meer lezen over een huurhuis

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Huurhuis? Door deze 5 dingen zou je je borg wel eens niet terug kunnen krijgen
Sluiten