Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 7 okt 2020

Wil je opvallen? Zo maak je een statement met je huisnummer

Het huisnummer is een beetje een vergeten element van het huis. Vooral nieuwbouwwoningen en huurhuizen komen vaak met ietwat saaie, wit metalen plaatjes met zwarte cijfers. We snappen het helemaal als je dat wel prima vindt – en zijn er zelf ook schuldig aan – maar echt bijzonder is het natuurlijk niet. En dat is eigenlijk zonde, want met een mooi exemplaar kun je je juist onderscheiden van de rest in de straat.

Aan het plaatsen van een huisnummer zijn wel een aantal regels verbonden. Zo moeten de cijfers goed leesbaar zijn en ‘in het zicht’ hangen, zodat je postbode (of de ambulance of brandweer..) je huis altijd goed weet te vinden. Enne, je huurbaas moet het natuurlijk ook goed vinden.

Met dat in je achterhoofd kan je gelukkig nog wél creatief zijn.

Opvallend neon

Met neon maak je echt een statement! Het geeft je huis een moderne, maar speelse look en daarnaast is je huisnummer ook ‘s avonds goed te zien. Twee vliegen in één klap.

RVS

Houd je van strak en modern? Dan zijn roestvrijstalen cijfers de beste optie. Om het toch een iets bijzondere look te geven kun je bepaalde cijfers ook helemaal uitschrijven.

The bigger the better

Woon je in een industrieel pand of oude fabriek? Ten eerste, lucky you! Daarnaast is zo’n industriële woning dé plek om je huisnummer een bijzondere look te geven. Hoe groter, hoe beter. Of voeg een groot huisnummer toe aan je rijtjeswoning en val écht op tussen al je buren.

Een budgetproof oplossing

Simpel maar héél doeltreffend: zelf huisnummers printen met een stencil. Print op een dik A4- of A3-vel je huisnummer en snijd de cijfers uit met een scherp mesje. Plak het papier op de betreffende plek met schilderstape en tamponeer of spuit de cijfers op je deur, gevel of een plantenbak.

Je kunt voor hele klassieke cijfers gaan, maar je kunt online heel veel gratis fonts vinden in allerlei soorten. Van grafisch tot industrieel, van sierlijk tot basic. Deze budgetproof oplossing staat extra mooi als je gaat voor een metallic verf.

Zo style je de voorkant van je huis helemaal af:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wil je opvallen? Zo maak je een statement met je huisnummer
Sluiten