5 handige apps die het huishouden een stuk makkelijker maken

Er is tegenwoordig overal wel een app voor, en dat kan handig zijn als je een extra steuntje in de rug nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het huishouden, een taak die de meeste van ons liever kwijt dan rijk zijn. Deze apps maken het huishouden makkelijker én draaglijker.

Stofzuigen, dweilen en niet de boodschappen vergeten (om te voorkomen dat je wéér terug naar de supermarkt mag). Met al dat poetsen en boenen is het niet zo gek dat we soms het een en ander vergeten, maar deze apps helpen.

App voor het verdelen van het huishouden: Chorma

De app Chorma tilt lijstje maken naar een nieuw niveau. Met de app kun je gemakkelijk alle huishoudelijke taken op een rijtje zetten, maar dat is niet alles. Je kunt de lijstjes delen met het hele gezin en punten scoren als je taken hebt volbracht. Heel leuk voor kinderen en het werkt motiverend.

De app is bovendien en verkrijgbaar op iTunes. Android-gebruikers kunnen gebruik maken van de vergelijkbare app Chore Checklist.

Handige app voor het vuilnis: Afvalwijzer

Wil je nooit meer vergeten wanneer de groene of grijze container wordt opgehaald? Bijna iedereen met de twee containers voor de deur kent de struggle, maar met de Afvalwijzer app komt het helemaal goed.

Het enige wat je hoeft in te voeren is je adres. De app laat je vervolgens weten welke container wordt opgehaald en wanneer. Ook heel fijn is dat de app beschikbaar is voor iOS en Android.

Multifunctionele app Cozi

Lijstje maken we niet meer op papier. Nee, daar hebben we apps voor. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook een stuk handiger. Nooit meer zoeken naar pen en papier, want je telefoon heeft alles wat je nodig hebt.

De Cozi app is gemakkelijk in gebruik en multifunctioneel. Het is een (gedeelde) agenda, maar ook een app voor het maken van boodschappenlijstjes. De app is beschikbaar voor iPhone-, Android– én Windows-gebruikers.

Een app vol korting: Scoupy

Vroeger verzamelden onze moeders kortingsbonnen die ze knipten uit folders, kranten en magazines. Daar hebben wij nu een app voor: Scoupy.

Scoupy is een handige app vol kortingen, maar ook met cashback-acties. Dat zijn acties waarbij je een bedrag terugkrijgt gestort. Leuker en makkelijker boodschappen doen, kan bijna niet.

Meer tips voor het huishouden

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 handige apps die het huishouden een stuk makkelijker maken
Sluiten