Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 13 mei 2021

Huisdieren en kinderen in huis? Let dan hier op als je een vloerkleed wilt kopen

Als je kinderen en/of huisdieren hebt kan dit invloed hebben op de interieurkeuzes in huis. Je maakt sneller beslissingen die gebaseerd zijn op of iets wasbaar is of niet snel kapot kan gaan. Een van de items waar je dan extra op wilt letten is je vloerkleed.

Het kan met kinderen en/of huisdieren moeilijk zijn om te weten welke vloerkleden bestand zijn tegen slijtage. Lees verder voor tips van vloerkleden voor kinderen en huisdieren.

Een vloerkleed kiezen als je kinderen en/of huisdieren hebt

Er zijn een aantal factoren die bepalen of je vloerkleed kind- of huisdiervriendelijk is. Deze factoren zijn: het kleed moet makkelijk schoon te maken zijn, duurzaam zijn en niet giftig zijn.

Makkelijk schoon te maken vloerkleden

Ongelukjes zitten in een klein hoekje als je kinderen en/of huisdieren hebt. Makkelijk te reinigen materialen zijn daarom een must als je een kleed gaat uitzoeken.

Volg dit stappenplan als je je vloerkleed écht schoon wilt hebben

Duurzaam vloerkleed

Kinderen en huisdieren kunnen vloerkleden sneller laten slijten. Check daarom de duurzaamheid van een kleed voordat je hem koopt. Het zou namelijk zonde zijn als je het kleed elk jaar moet vervangen.

Een vloerkleed mag niet giftig zijn

Als je jonge kinderen of huisdieren hebt is dit erg belangrijk. Zo’n kleed in de kamer is namelijk de ideale plek om op te liggen, te leren kruipen of te spelen. Het is dus de moeite waard om te kijken naar niet giftig tapijtmateriaal.

Hierbij kan je letten op materialen zonder toegevoegde chemicaliën. Dit zit vaak in het materiaal van het kleed, denk hierbij aan bepaalde soorten katoen die behandeld zijn met pesticiden en chemicaliën. Ga liever voor gecertificeerd, biologisch katoen en wol.

Huisdier- en kindvriendelijk

Bij het kopen van een een kleed zijn bepaalde stoffen beter voor je kind of huisdier. We beginnen met wollen kleed. Dit is van nature vlekbestendig en erg duurzaam. Daarnaast ziet het er ook nog eens erg gezellig uit.

Als je een synthetisch vloerkleed wilt kan je kiezen voor polyester, polypropyleen of nylon. Deze zijn makkelijk te reinigen en kunnen ook als buitenkleed dienen.

Wat wil je vermijden

Blijf vooral weg van tapijten met natuurlijke vezels, zoals jute en sisal. Helemaal als je katten hebt: je kat zal deze materialen fantastisch vinden om even lekker aan te krabben waardoor jij achterblijft met een kapot vloerkleed.

Leren van de binnenkijkers: zo match je een wit vloerkleed in de woonkamer

Vloerkleed
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Modsy

Reageer op artikel:
Huisdieren en kinderen in huis? Let dan hier op als je een vloerkleed wilt kopen
Sluiten