Huisdieren en kamerplanten: deze kamerplanten zijn sowieso veilig om in huis te halen

Planten kun je nooit genoeg hebben in huis – maar je wil natuurlijk niet dat ze giftig zijn voor jouw Snuffie, Minoes of Pluto. No worries: dit zijn vijf stijlvolle én veilige kamerplanten voor huisdieren.

Hebben niet jouw huisdieren, maar juist de planten zelf wat te vrezen in huis? Ga dan voor deze kamerplanten die je bijna onmogelijk dood kunt laten gaan.

Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren

Maranta plant

Sierlijk, kleurrijk én als je ‘m goed verzorgt, kunnen er ook kleine bloemetjes groeien. De Maranta plant doet het niet goed in de volle zon, maar moet wel op een lichte en warme plek staan. Gebeurt dit niet, dan verliest hij wat van zijn bladtekeningen. Let op tijdens het water geven: er mag geen water in de overpot blijven staan.

Orchidee

Tijdloos en elegant. Wil je graag een bloem in huis halen die ook veilig is voor nieuwsgierige kattenpootjes? Dan is een orchidee een fijne optie. Er zijn veel verschillende (kleurrijke) soorten; voor ieder wat wils.

Graslelie

Weer eens wat anders dan kattengras! Katten vinden het heerlijk om aan de graslelie te knagen – en dat kan volkomen veilig. Bonuspunt: deze plant is ontzettend makkelijk te verzorgen.

Areca palm

De Areca is, net als de meeste andere palmsoorten, gewend aan een tropisch klimaat. Dit houdt in dat je flink aan de slag moet met je gietertje: de plant houdt van een vochtige potgrond.

Crassula ovata

Deze vetplant heeft maar weinig verzorging nodig en is ook vriendelijk voor het snoetje van jouw huisdier. Extra mooi meegenomen: hij staat ook nog eens in het rijtje meest populaire kamerplanten van Instagram. Meer leren over vetplanten doe je in dít artikel: 6 tips om je op weg te helpen met het verzorgen van vetplanten.

En voor deze kamerplanten moet je dus níét gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huisdieren en kamerplanten: deze kamerplanten zijn sowieso veilig om in huis te halen
Sluiten