Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 10 nov 2020

4 budgetvriendelijke manieren om je huis in de winter warm te houden

Ben jij ook een koukleum? Dan is dit h茅t artikel voor jou. Met een paar simpele tricks zorg je er namelijk voor dat jouw huis lekker warm blijft, 贸贸k zonder een vermogen aan stookkosten uit te geven. Je huis warm houden was nog nooit zo gemakkelijk.

De number one tip is en blijft: ga voor een goede isolatie. Als de basis niet goed is, dan kan je er moeilijk tegenop stoken. Kies een tochtstrip bij de deuren en sluit altijd de deuren van ruimtes waar niemand is. Het is zonde om de werkkamer of badkamer lekker warm te stoken als niemand van die ruimte gebruik maakt.

Je huis warm houden op 4 manieren

1. Gebruik je raambekleding slim

Er is 茅茅n gratis warmtebron die je slim in kan zetten: de zon. De zon verwarmd je huis namelijk ook gewoon in de winter. Zorg ervoor dat je raambekleding tijdens zonuren helemaal open staat, zodat de lucht in je huis op kan warmen.

Gaat de zon onder? Dan is het ook tijd om de gordijnen dicht te doen. Deze extra laag isolatie – naast je ramen – kan ervoor zorgen dat het binnen langer warm blijft. Bye bye chilly winteravonden. Enne, hoe dikker je gordijnen zijn, des te meer verschil het maakt tijdens de koude winteravonden.

2. Houd de ruimte rondom je verwarming leeg

Staat jouw bank tegen de radiator? Kijk of je de bank een stukje op kan schuiven. De regel is: zet zo weinig mogelijk tegen de radiator aan. Als er minder spullen voor de radiator staan, warmt de lucht namelijk veel sneller op. En sneller warme lucht = minder koude avonden.

3. Gebruik de warmte van je oven

Je hebt natuurlijk geen excuus nodig om koekjes, taarten en ovengerechten te maken. Maar mocht je er w茅l een nodig hebben, here you go: het maakt je huis warmer.

Als je klaar bent met het bakken van de lekkerste treats, kan je namelijk gewoon je ovendeur open laten staan. De warme lucht uit de oven zal ervoor zorgen dat jouw keuken langzaam opwarmt. Het zou toch zonde zijn om die lekker geurende lucht verloren te laten gaan.

4. Kies een warm vloerkleed

Als we 茅rgens een hekel aan hebben, dan zijn het wel koude voeten. Brr, daar doe je ons geen plezier mee. Heb jij ook een grote ruimte in huis waar de vloer eigenlijk altijd koud aanvoelt? Ga dan voor een (hoogpolig) tapijt. De vloer is namelijk verantwoordelijk voor tot wel 10% van het hitteverlies van je huis. Da’s behoorlijk wat.

Daarnaast is een vloerkleed ook nog eens een hele stijlvolle toevoeging aan je interieur. De vraag is alleen: ga je voor een hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Meer duurzame tips op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 budgetvriendelijke manieren om je huis in de winter warm te houden
Sluiten