Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 11 jan 2020

Huis verkopen? Verf je slaapkamer déze kleur voor meer verkoop-succes

Is jouw slaapkamer pimpelpaars, donkergroen of misschien zelfs wel perracotta? Als je jouw huis wilt verkopen, is het verstandig om die slaapkamer eerst even met een blik verf onder handen te nemen. Er zijn een aantal kleuren waarmee je jouw huis namelijk een tikkie sneller verkoopt – en dat willen we allemaal, niet waar?

Do: neutrale kleuren

Het is misschien een inkoppertje, maar neutrale kleuren doen het altijd het beste als je je huis wilt verkopen. Als je jouw slaapkamer (en dit geldt overigens ook voor andere kamers) in een neutrale kleur verft, kan de potentiële koper gemakkelijker zijn eigen interieurstijl in die kamer inbeelden.

Vallen jouw felgroene muren juist heel erg op? Dan is het voor een potentiële koper moeilijk om zijn eigen slaapkamer hier voor te stellen. Sommige mensen kunnen lastig door accessoires en kleuren heenkijken om hun eigen droomhuis te visualiseren, wat in zo’n geval ervoor kan zorgen dat je jouw huis niet verkoopt.

> Lees ook: Zo voeg je winterse kleuren toe aan je interieur (én welke kleuren dat zijn)

Wil je dus op safe spelen? Verf voordat je jouw huis in de verkoop doet de muren in een neutrale kleur. Lichtgrijs is bijvoorbeeld een populaire kleur. Ook als je zelf níét zo van deze kleur houdt, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je deze kleur alleen maar kiest om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen.

Ga vooral níét voor deze kleur

Welke kleur je níét moet kiezen? Wit. Je jouw slaapkamer natuurlijk wel over laten komen als een gezellige ruimte, en witte ziekenhuismuren gaan hier niet bij helpen. Voorkom ook te veel beige (beige is een trend, maar kan ook té oubollig overkomen) en donkere natuurlijke kleuren als donkerblauw en donkergroen.

Meer tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Huis verkopen? Verf je slaapkamer déze kleur voor meer verkoop-succes
Sluiten