Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tips juli 3, 2020

Hier zou iedereen rekening mee moeten houden als je je huis verkoopt

Het besluit om je huis te verkopen is altijd spannend. Wanneer er een huisdier rondloopt in maar het is nog spannender wanneer je huisdieren hebt. Dan is het handig om met een aantal dingen rekening te houden, en er zo voor te zorgen dat je huis verkocht kan worden zonder bijkomende problemen.

We zijn dol op onze trouwe viervoeters en lieve knagers, maar we weten ook allemaal dat ze viezigheid en vernielde meubels met zich mee kunnen brengen. Dit pakt niet altijd goed uit wanneer je jouw huis wilt verkopen.

Huis verkopen met huisdier? Let dan hierop

1. Vervang wat je huisdier beschadigd heeft

Huisdieren willen nog wel eens een gordijn of behangetje beschadigen. Dat zier niet mooi uit voor foto’s op Funda en wanneer mensen over de vloer komen om het huis te bekijken.

Vervang of maak deze dingen eerst voordat mensen ze zien om te voorkomen dat ze daarop afknappen van jouw huis.

2. Maak je huis goed schoon

Vooral belangrijk met katten en honden die een sterk geurtje achterlaten. Zorg voor bezichtigingen dat je huis goed schoon is en dat er voldoende ventilatie is.

Heb je een huis met een kattenbak? Voor een bezichtiging kan het geen kwaad deze nog eens extra schoon te maken en te luchten. Alles om ervoor te zorgen dat het huis niet naar kat ruikt.

3. Geen bewijs van huisdieren in huis

Voor veel mensen is het gewoon niet aantrekkelijk om te wonen in een huis waar ooit huisdieren hebben geleegd. Misschien zijn ze allergisch of vinden ze het gewoon vies.

Laat dus op Funda en tijdens bezichtigingen zo min mogelijk blijken dat er huisdieren in jouw huis leven. Geen foto’s, geen mandjes en geen kattenbakken in beeld.

Meer over huisdieren in huis

Reageer op artikel:
Hier zou iedereen rekening mee moeten houden als je je huis verkoopt
Sluiten