Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 31 jan 2017

For rent! Handige tips om je huis verhuurklaar te maken

Ga je je huis verhuren? Dan zijn er een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden. Het moet natuurlijk schoon zijn en de potentiële huurders moeten zich bij binnenkomst meteen thuisvoelen. We delen onze tips op in twee categorieën: permanente verhuur en tijdelijke verhuur via bijvoorbeeld Airbnb. Met onze tips heb je in no-time een nieuwe huurder!

Bekijk ter inspiratie ook even deze binnenkijker. Dit huis heeft namelijk een stylish, minimalistisch interieur, maar is wel van alle gemakken voorzien.

Bron: Alvhem

Permanente verhuur

1. Alles spik en span
Deze eerste tip is misschien wat overbodig, maar wel super belangrijk. Een schoon, fris huis ziet er immers veel aantrekkelijker uit dan wanneer het een zooitje is! Wij hebben een heleboel tips:

2. Laat zien wat de huurder met de ruimte kan
Velen zien de ruimte graag zonder meubels erin, maar er zijn ook genoeg mensen die de oppervlakte niet goed kunnen inschatten. Heeft het huis een extra kleine (slaap)kamer, waarbij je bang bent dat potentiële huurders hierop af zullen knappen? Plaats dan een bed en een kast in de kamer, zodat de huurders kunnen zien dat de extra kamer ook als slaapkamer gebruikt kan worden. Hetzelfde geldt voor de woonkamer. Met een bank en een eettafel laat je in één oogopslag zien wat er mogelijk is in de ruimte!

Bron: Alvhem

3. Leg de focus op de voordelen van het huis
Heeft het huis een mooi uitzicht? Gordijnen open! Heeft het appartement een fijn balkon? Laat het pad naar de openslaande deuren dan vrij, zodat de potentiële huurders hun weg naar het balkon makkelijk vinden.

4. Een likje verf doet wonderen
Je doet er goed aan om donkere muren een witte lik verf te geven. Wij houden wel van een gekleurde muur, maar donkerrood of matzwart past niet bij iedereen. Wit of gebroken wit doen het altijd goed. Een huis met lichte muren lijkt altijd groter en dat is precies wat je wil!

5. Van alle gemakken voorzien
Huurders zijn sneller over te halen wanneer er al een vloer, een keuken met apparatuur en misschien zelfs neutrale gordijnen hangen. Simpelweg omdat de huurder zelf dan niet veel hoeft te doen aan het huis en er zó in kunnen. Het is even een investering, maar vooral wanneer je van plan bent om het huis voor langere tijd te verhuren is het het zeker waard!

Tijdelijke verhuur als vakantieverblijf

1. Aantrekkelijke foto’s
Het verhuren van je huis begint bij goede foto’s waar de ruimte waarheidsgetrouw op staat. En zulke foto’s kun je beter niet maken met je smartphone! Via Airbnb kun je gratis professionele foto’s laten maken. Heb je een vriend met een goed fotografisch oog en goede camera? Dan kun je de foto’s ook zelf maken. Fotografeer zowel de gehele ruimte en de voorzieningen als mooie gestylede hoekjes. Sfeerbeeld is ook belangrijk! Check even dit artikel voor meer tips voor interieurfotografie.

2. Ook hierbij geldt: goed schoonmaken!
Check bovenstaande tips even voor een spik en span huis. Huur desnoods een schoonmaker in die je kunt bellen als er weer nieuwe gasten komen. Wist je dat je gasten zich door een lekkere geur meteen thuisvoelen? Deze Room(ed) Homespray maak je zelf met maar drie ingrediënten. Zo ruikt je huis altijd lekker fris!

3. Tips van de local
Ik heb zelf al een aantal keer via Airbnb mijn verblijf geregeld en ik vind het zo leuk als de eigenaar van het appartement een mooie bos bloemen of een welkomstbriefje neerzet. Tijdens mijn vakantie in Tokyo had de verhuurder van ons verblijf een zakje gemaakt met Japanse snoepjes. Zo leuk! Door zulke kleine dingen voelen je gasten zich meteen thuis.

Extra tip: maak een lijstje van festivals, je favoriete restaurants of bars en een routebeschrijving naar de belangrijkste musea en andere bezienswaardigheden. Zo kunnen je gasten de stad ontdekken als een echte local!

4.Verzorgingsproducten, handdoeken enzovoorts
Voor de reiziger is het super handig als hij/zij niet hoeft na te denken over shampoo, douchegel en handdoeken. Scheelt natuurlijk weer ruimte in de koffer! Een föhn en een bus haarlak wordt zeker ook op prijs gesteld door je gasten. Deze tip kregen wij van Matty, eigenaresse van een te mooie kerk in Ravenstein, die zij verhuurd als vakantieverblijf. Wij bezochten deze mooie locatie en schoten deze binnenkijker.

Bron: Tess Wilson for Apartment Therapy

Zo, nu ben je er helemaal klaar voor. Ben je benieuwd wat de populairste Airbnbs in Nederland zijn? Dit is de top 3!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
For rent! Handige tips om je huis verhuurklaar te maken
Sluiten