Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 4 aug 2020

Veiligheid voorop – zo laat je jouw huis veilig achter als je op vakantie gaat

Ga je dit jaar in het binnen- of buitenland op vakantie? Zorg dan voor de nodige veiligheid in je huis om inbraak te voorkomen. Inbrekers werken namelijk met allemaal handige trucjes om erachter te komen dat jij weg bent en slaan dan toen. Niet echt fijn thuiskomen na een heerlijke vakantie.

Deze tips voor een veilig huis krijgen wij van Allianz Direct. Zo kun je zonder zorgen op vakantie gaan.

Lees ook: Toch op vakantie dit jaar? Zo bereid jij je voor op reizen tijdens COVID-19

Zo laat je jouw huis veilig achter

1. Alsof er iemand thuis is

Belangrijk: laat het lijken alsof er wél iemand thuis is. Dit doe je door bijvoorbeeld je buren te vragen hun auto op jouw oprit te zetten. Laat in huis hier en daar speelgoed van de kinderen rondslingeren en zet op tafel een aantal koffiekopjes.

We snappen dat het lastig is, maar probeer op je openbare sociale media account niet te delen dat je op vakantie bent. Zet de vakantiekiekjes pas na de vakantie op Facebook om inbraak te voorkomen.

2. Slimme lampen en gordijnen

Nog een manier om de indruk te wekken dat iemand thuis is: slimme lampen en gordijnen die je kunt verstellen op afstand. Door in de avond de gordijnen dicht te doen en het licht aan, lijkt het alsof er gewoon constant iemand thuis is.

3. Plantenoppas

Heb je planten of huisdieren in huis? Dan moet er iemand voor ze zorgen. Dat is goed, want zo is er regelmatig iemand die het huis controleert en het huis levendig houd.

Geen huisdieren of planten? Dan is het alsnog een goed idee om iemand langs te laten komen voor de post en controle op het huis, zeker wanneer je een paar weken weg bent.

4. Inbraakpreventie

Het belangrijkste is om je huis gewoon heel goed af te sluiten voordat je weg gaat. Ga voor een goed slot op de deur en ja, je moet alle ramen sluiten voordat je weggaat. Zelfs het allerkleinste raampje in huis.

De beste afschrikmethode? Camera’s rond het huis plaatsen.

Blijf je thuis dit jaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veiligheid voorop – zo laat je jouw huis veilig achter als je op vakantie gaat
Sluiten