Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 28 jul 2019

Zo geef je je huis een upgrade zonder nieuwe meubelen aan te schaffen

Je kent het vast wel: die drang die je eens in de zoveel tijd voelt om je interieur te veranderen (wij geven Pinterest de schuld). Voordat je weer een rib uit je lijf aan meubelen uitgeeft, is het de moeite waard om eens dit huis te bekijken. Het interieur laat zien dat je met kleine details, een likje verf en accessoires je huis al een upgrade kan geven.

Hint: vooral de lampen in dit huis stelen de show in dit interieur.

Prachtig interieur mét eyecatcher

Dit huis doet alles goed: zie je hoe kleuren meerdere keren terugkomen? De prachtige blauwe kleur van de stoel waar je lekker onderuit kunt zakken, komt terug in het tapijt en in het kussen op de bank. De poef en de bank zijn ook een match in heaven. En dan heb je nog de zilveren tafelpoten in combinatie met de lamp.

Over die lamp gesproken: deze prachtige eyecatcher geeft het interieur een fancy randje en een upgrade. Het zijn de details in dit huis die in dit interieur de toon zetten. Let bijvoorbeeld ook even op de zwarte deur en kozijnen. Meestal zie je deze in het wit, maar in het zwart staat het een stuk chiquer.

Nog zo’n fijne lamp

Onze favoriete ruimte van dit huis is toch wel de eetkamer/keuken. Er zijn gordijnen opgehangen om een huiselijk gevoel te creëren, maar die zijn zo dun dat ze niets afnemen van het daglicht dat door de glazen deur naar binnen stroomt.

De ruimte is een feestje voor het oog. Er hangt weer een eyecatcher van een lamp, die door zijn ronde vorm geweldig bij de ronde tafel past. En dan zijn daar nog de twee planken! Sowieso een must om gezelligheid in je interieur aan te brengen. Maar van de combinatie van de twee schilderijtjes – één er bovenop en één eronder – worden wij al helemaal blij.

Aanrechtblad en keukenkastjes in overvloed

Alle foodies worden waarschijnlijk wild van deze keuken, want kijk wat een aanrechtblad! En keukenkastjes! De keuken is qua kleur en interieur redelijk neutraal gehouden, waardoor de ruimte rust uitstraalt. De lichtgrijze kleur van de keuken sluit perfect aan bij de kleur van de eettafelstoelen. Het mooiste? Wil je de ruimte een andere uitstraling geven, geef dan de kastjes en stoelen een likje verf.

Door alle keukenkastjes voelt de keuken wel wat kaal – er is bijvoorbeeld geen ruimte voor posters of andere decoratie. De eigenaren hebben dit opgelost door kleine plantjes neer te zetten en een kleed neer te leggen.

Het balkon van onze dromen

De waarheid bij een balkon is vaak dat je een keuze moet maken. Je hebt niet genoeg ruimte om een tuintafel met stoelen én een lekkere loungebank neer te zetten. Dit balkon laat zien dat het ook anders kan. Ga voor een bistro setje, waar je lekker een hapje aan kunt eten. Die is niet alleen lekker compact (waardoor het balkon ruimer lijkt), maar geeft je ook nog eens een heerlijk Frans buiten gevoel.

Daarnaast is een balkon geen excuus om geen groene buitenruimte te hebben. Potten en manden kunnen natuurlijk prima, maar helemaal leuk vinden we de bak aan de zijkant van het balkon. Bonuspunten als je er een moestuintje van maakt!

Lees ook: Mee met de trends: dit zijn de balkon- en terrasplant van het jaar 2019

Fan van het nachtkastje

In de slaapkamer zien we een terugkerende trend uit het huis. Er is in dit interieur niet voor veel uitgesproken kleuren gekozen en veel meubels zijn eenvoudig. Het zijn de details die het huis compleet maken en ‘m een upgrade geven. Check bijvoorbeeld dit prachtige zeeblauwe nachtkastje met gouden pootjes. Die passen dan weer geweldig bij het gouden nachtlampje.

Je ziet het: zelfs als je een moderne strakke bank of houten eettafelstoelen hebt die je niet weg wil doen, kan je je huis heel gemakkelijk een upgrade geven en in een nieuw jasje steken.

Meer fijne binnenkijkers met bijzondere lampen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo geef je je huis een upgrade zonder nieuwe meubelen aan te schaffen
Sluiten