11 ideeën om je huis een upgrade te geven (waar je de deur niet voor uit hoeft)

Met één van de onderstaande ideeën verander je niet je hele huis, maar door een paar van deze ideeën toe te passen waan je je in een heel nieuw interieur. En daar zijn we wel aan toe, want met al dat thuiszitten kunnen we heel goed iets nieuws gebruiken om ons heen.

Voor de meeste van deze ideeën hoef je de deur niet uit, omdat je hoogstwaarschijnlijk alles al in huis hebt. Handig!

1. Maak restjes oude verf op

Als je van kleur in huis houdt, is de kans groot dat je ergens nog een halfvolle pot verf hebt staan. Dit is dé tijd om dat restje verf op te maken. Verf een nieuw muurtje, een houten stoel of die ene kast van de kringloop die je altijd al hebt willen schilderen.

2. Zet je tv op een andere plek

Als het mogelijk is, zet dan je tv eens op een andere plek dan dat ‘ie nu staat. Als je veel naar de tv kijkt, kan het soms leuk zijn om de omgeving waar die tv staat eens helemaal te veranderen. Zo vallen ineens hele andere details in huis op die je eerder nog niet zag.

3. Wissel je gallery wall

Heb je nog reserve prints voor je gallery wall liggen? Wissel de prints dan eens om voor een nieuwe uitstraling. Het kan ook helpen door de prints in de slaapkamer en de woonkamer met elkaar te wisselen.

4. Schilder terracotta bloempotten

Dé manier om je interieur een stuk vrolijker te maken: schilder al jouw terracotta bloempotten in een leuke kleur. Hier geven we een aantal voorbeelden en ideeën: Terracotta bloempotjes verven? Deze ideeën zijn te gek voor in jouw interieur.

> Lees ook: Terracotta bloempot in huis? Vergeet dít niet voor je ‘m neerzet

5. Wissel je center piece op je eettafel

Staat er standaard een grote bos bloemen op de eettafel? Zet er dan eens een plant neer, een grote fruitschaal of misschien zelfs wel een kunstwerk. Denk out of the box en ga voor een item wat de aandacht vangt als je de ruimte binnenkomt.

6. Maak je eigen droogbloemen

Leuk om te doen: zelf bloemen drogen. Heb jij in de tuin bloemen staan die gemakkelijk te drogen zijn? Pluk ze, en droog ze op een van deze manieren: 5 verschillende manieren om zelf makkelijk bloemen te drogen.

7. Hang spiegels op een andere plek

Door een (grote) spiegel op een andere plek neer te hangen, kan op een andere manier diepte creëren. Speel met het licht in de ruimte om een kamer lichter te maken. Zet een spiegel bijvoorbeeld tegenover een raam voor extra licht in huis.

> Lees ook: Zo gebruik je een spiegel om je interieur groter te laten lijken

8. Verf het frame van je spiegel

En als je dan toch bezig bent met je spiegel, geef het frame dan ook nog even een nieuw laagje verf. Je spiegel is weer als nieuw!

9. Verf je keukenmuur een andere kleur

Het verven van je keukenmuur kan je kamer een hele andere uitstraling geven. Voor welke kleur ga jij? Met dit artikel helpen we je een handje op weg: verf je keukenmuur in een andere kleur.

10. Stek je planten

Het voorjaar is begonnen, wat betekent dat het de perfecte tijd is om planten te stekken. Daar worden we op de Roomed redactie erg blij van! Nog nieuw op het gebied van kamerplanten stekken? We leren je hier een lesje kamerplanten stekken. Binnen no time heb je veel extra kamerplanten in huis. Fantastisch!

11. Zet je planten op een andere plek

Met dit idee moet je natuurlijk wel rekening houden met de planten (niet alle planten houden ervan om een nieuwe plek te krijgen), maar door je planten op een andere plek neer te zetten kan je de look and feel van jouw interieur helemaal omgooien.

Met deze tips wordt thuiswerken een eitje

Reageer op artikel:
11 ideeën om je huis een upgrade te geven (waar je de deur niet voor uit hoeft)
Sluiten