In dit huis staat de grote leefruimte centraal

De bewoners van dit huis in Taipei City (Taiwan) wilden graag één grote leefruimte. Op die manier wilden ze ervoor zorgen dat het gezin fijn kan samenleven in één ruimte en zo direct de ruimtelijkheid van het huis vergroten. Een andere eis was dat de bewoners vanuit elk raam wilden genieten van een mooi groen uitzicht. Maar middenin de stad is dat een beetje lastig natuurlijk. Toch wisten de architecten hier iets van te maken.

Het huis, genaamd Apartment T, is ontworpen door KC design studio en heeft een oppervlakte van 120 vierkante meter.

roomed-appartment-t-6
roomed-appartment-t-3

De eigenaar van het huis had nóg meer eisen. Hij groeide namelijk op in Keulen en wilde dat Apartment T dezelfde sfeer zou krijgen als de stad waarin hij opgroeide. Dus kozen de designers voor rode bakstenen muren, betonnen constructies en houten balken.

roomed-appartment-t-5
roomed-appartment-t-2

Ondanks dat de keuken zich ook in de grote leefruimte bevindt, voelt het toch als een apart gedeelte. Dit komt doordat hier een andere vloer ligt dan in de woonkamer. Hierdoor creëer je dus een aparte ruimte in een groot geheel.

Ben jij nog zoekende naar de juiste vloer? Wij helpen je met deze tips bij het maken van de juiste keuze.

roomed-appartment-t-8
roomed-appartment-t-10
roomed-appartment-t-9

Dan nu de meest uitdagende eis van de bewoners: een uitzicht op groen landschap, in de stad. De designers losten dit op door op verschillende balkons veel groene planten te plaatsen die vanuit elk raam te zien zijn. Maar er zijn natuurlijk ook veel andere mogelijkheden als je niet zo’n fraai uitzicht hebt.

roomed-appartment-t-7
roomed-appartment-t-4

Het kleurenpalet in dit huis is erg neutraal. Toch zijn er op subtiele wijze kleuren toegevoegd. Zo heeft de bank in de eethoek een groene kleur en hangen er vrolijk gekleurde schilderijen in de hal om de boel wat op te frissen. Wil jij zelf ook kleur toevoegen in je huis? Kijk dan eens naar deze negen tips om inspiratie op te doen.

roomed-appartment-t-11
roomed-appartment-t-12
leefruimte

De badkamer in dit huis vinden wij ontzettend mooi en dan hebben we het vooral over de combinatie van verschillende tegels. Door de wanden te betegelen met witte metrotegels komen de bewerkte tegeltjes op de vloer extra mooi uit. En kijk ook even naar de extra lange wastafel met houten afwerking. Ideaal als je een gezin hebt!

www.kcstudio.com.tw

Reageer op artikel:
In dit huis staat de grote leefruimte centraal
Sluiten