Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 20 mei 2020

Je hele huis schoonmaken met alleen natuurlijke producten? Het kan echt!

Je wil beginnen met het schoonmaken van je huis, maar voordat je dat kunt doen ben je eerst een kwartier bezig met het zoeken van het juiste schoonmaakmiddel. Dit komt omdat het kastje onder de wasbak vol staat met allerlei middeltjes. Herkenbaar? Dat hoeft dus helemaal niet! Je kunt je hele huis schoonmaken met maar een paar natuurlijke producten.

Je denkt misschien dat je allemaal verschillende middeltjes nodig hebt. Afwasmiddel, middelen voor sanitair, middelen voor glas, speciaal schoonmaakmiddel voor het laminaat; maar dat is helemaal niet zo.

Wij waren ontzettend onder indruk van Laura van Our Oily House die ondervond dat het net zo makkelijk is om een paar simpele natuurlijke producten te gebruiken om je huis mee schoon te maken.

Natuurlijke producten als schoonmaakmiddel

De tips van Laura nemen we maar al te graag over. Zij gebruikt voornamelijk baking soda, plantaardige zeep, azijn en essentiële oliën voor het schoonmaken van haar huis.

Azijn is goed voor het schoonmaken van vettige en vieze oppervlakten en doodt ook bepaalde bacteriën zoals salmonella. Baking soda verwijdert hardnekkige vlekken en onderdrukt vieze geurtjes. Van plantaardige zeep heb je altijd maar een klein beetje nodig omdat een kleine hoeveelheid al erg effectief is en zorgt voor glimmende oppervlakten.

Niet geheel onbelangrijk: essentiële oliën zorgen voor een heerlijke geur in je huis en verschillende geuren hebben ook nog eens andere werkingen. Sommigen zorgen ervoor dat je productiever thuiswerkt of beter kan slapen.

> Lees ook: Gebruik deze kruiden in huis om helemaal tot rust te komen

Kid proof

Nog een voordeel aan schoonmaken met natuurlijke producten: het is veilig voor je kinderen. Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je kids giftige middelen binnen krijgen. Ze kunnen je dus lekker meehelpen met schoonmaken van het huis. Een win-winsituatie als je het ons vraagt.

Zelf schoonmaakmiddel maken

In het onderstaande filmpje en op haar website legt Laura van Our Oily House uit hoe je van deze natuurlijke producten zelf effectieve en veelzijdige schoonmaakmiddelen kan maken.

Meer schoonmaaktips lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Our Oily HouseThe Good TRade

Reageer op artikel:
Je hele huis schoonmaken met alleen natuurlijke producten? Het kan echt!
Sluiten