Tessa Ham
Tessa Ham Tips 27 mrt 2019

5 manieren om je huis een productievere plek te maken

De kans op afleiding is groot als je vanuit huis werkt. Je ziet vanuit je ooghoek nog een stapel was op je wachten en oh, dat mooie boek op de salontafel heb je al een tijd niet meer ingekeken. Hoe zorg je er nou voor dat je jouw productiviteit verhoogd als je vanuit huis werkt?

Thuis zijn er zoveel dingen die je kunnen afleiden, dat het misschien lastig wordt om in een productieve flow te komen. Gelukkig zijn er manieren om productiever te worden als je thuiswerkt.

Zorg voor veel planten

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond wat de kracht is van groen in huis. Planten zorgen er namelijk voor dat je minder gestrest én minder vermoeid bent. Daarnaast helpen ze je te concentreren. Precies wat je nodig hebt tijdens een dag hard werken.

Een bosje bloemen op je bureau of de keukentafel kan er ook voor zorgen dat je humeur wordt verbeterd, en je daardoor meer zin hebt om aan de slag te gaan.

Kleur

Net als bloemen kan de kleur om je heen onbewust veel doen voor je humeur. De kleur van je muur kan dus invloed hebben op je productiviteit.

Blauw

Blauw op de muur zorgt voor een kalmerend effect. Dat komt volgens onderzoek van de University van British Columbia omdat we blauw associëren met blauwe luchten en helder water.

Rood

Een rode omgeving zorgt ervoor dat jij je beter kan focussen op de details en belangrijke informatie beter kan onthouden. Moet jij over prijzen en deals onderhandelen? Zelfs een rode schermafbeelding op je computer kan er al voor zorgen dat je assertiever wordt.

Groen

Lukt het maar niet om thuis creatieve ideeën te krijgen? Dan kan groen op de muur je een handje helpen. Uit onderzoek blijkt dat de kleur groen je creatiever en positiever maakt.

Zijn deze kleuren niets voor jou? Dan kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren in combinatie met rustige materialen als hout. Hoe fijner je een kamer vindt, hoe meer gemotiveerd je zal zijn.

Lees ook: Zo kies je de juiste kleur voor de muren van je home office

Laat de rommel liggen

De verleiding is groot om de kamer waarin je bent te willen opruimen. ‘Want dan kan ik me pas concentreren.’ Maar dit is een vorm van uitstelgedrag, die bovendien ook averechts werkt. Uit onderzoek blijkt dat een beetje rommel juist kan zorgen voor een boost in creativiteit.

Zorg bovendien voor een persoonlijke touch. Volgens onderzoek zijn kamers zonder persoonlijke touch de grootste killers voor je productiviteit. Een foto of iets anders met emotionele waarde zorgt ervoor dat je humeur beter wordt.

Daglicht

In een donker hok werkt niemand graag. Voldoende daglicht zorgt er namelijk voor dat je beter zicht hebt, je beter in je vel zit en je productiever bent. Zorg dus dat je bureau bij het raam staat zodat je van deze voordelen kan profiteren. Is dat niet mogelijk? Er bestaan ook speciale daglicht-spaarlampen. Het proberen waard!

Zet de verwarming aan

De temperatuur van een ruimte heeft veel invloed op je prestaties. Het voordeel van thuiswerken is dat je de temperatuur zelf kan bepalen! Als het warmer is een kamer, zorgt dat ervoor dat je meer gaat tikken. De hoeveelheid toetsen die je indrukt stijgt met 150%. Ook worden je fouten verminderd met 44%. Turn that heat up!

Meer tips voor een productief huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EntrepeneurThe Self Employed

Reageer op artikel:
5 manieren om je huis een productievere plek te maken
Sluiten